vbaeva-2

Веселина Бонева

Веселина Бонева

Уеб сайт::

В първите часове на днешния ден полицаи от Асеновград спрели лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 23-годишен от Болярци. Проверката показала, че младежът е под въздействие на спиртни напитки – 2,5 промила. Срещу всички са образувани бързи производства.   

Пиян каруцар блъсна талига в кола

Сряда, 12 Декември 2018 12:30 Публикувана в Първомай


Около 12.30 часа вчера в полицията в Първомай постъпил сигнал за катастрофа. Според информацията, при излизане от крайпътен имот на ул. „Стефан Стамболов“ каруца с 47-годишен водач отнела предимството на лек автомобил „Субару“, управляван от 65-годишен шофьор. При удара пострадал по-младият мъж, който след медицинска помощ е освободен за домашно лечение. Тестът с дрегер показал, че той е употребил алкохол над 2 промила. Съставен му е акт за установеното административно нарушение.  

Сутринта в Трето РУ се озовал 42-годишен асеновградчанин, нарушил обществения ред при управление на моторно превозно средство.  По първоначални данни, на бул. „България“, зад волана на лек автомобил „Сузуки“ мъжът извършил непристойни действия спрямо шофьорка на лек автомобил „БМВ“.  По случаите са образувани бързи производства по чл. 325 от НК.

Млада водачка пострада след като обърна VW

Вторник, 11 Декември 2018 13:22 Публикувана в Асеновград

Млада шофьорка е с леки наранявания след като се преобърнала с автомобила си. Около 2 часа вчера в сектор „Пътна полиция“ постъпил сигнал, че на кръстовище между пътя Пловдив – Асеновград и околовръстния път на областния град лек автомобил „Фолксваген“ излязъл вдясно извън пътя и се преобърнал. След оказана медицинска помощ, за домашно лечение е освободено 18-годишно момиче, управлявало колата. Катастрофата е отработена по административен ред.

Изгоря покрива на къща

Понеделник, 10 Декември 2018 11:55 Публикувана в Асеновград

Къща горя в неделя в село Боянци. Сигналът е подаден на тел. 112 около 12.40 часа. Няма пострадали хора. Огънят унищожил около 40 квадратни метра покривна конструкция и част от покъщнината в имота на 57-годишен мъж. Причините за възникване на пожара се изясняват от служители на РУ – Асеновград. Образувано е досъдебно производство. 

Надраха 4 паркирани коли

Понеделник, 10 Декември 2018 11:53 Публикувана в Асеновград

Лаковото покритие на четири автомобила било увредено в петък в Асеновград. Сигналът е подаден на тел. 112 след 20.30 ч.. При огледа служителите на реда установили, че на ул. „Братя Даскалови“ щетите са нанесени по паркирани в съседство „Форд“, „Ситроен“, „Фолксваген“ и „Сеат“. Авторът на посегателството се издирва в рамките на досъдебно производство по чл. 216 от НК.

Тийнейджър обра злато и телевизор за 2 бона

Петък, 07 Декември 2018 12:33 Публикувана в Асеновград

Две взломни домови кражби в село Болярци са разкрити в хода на разследване от служители на РУ – Асеновград. По първоначални данни, от имота на 42-годишен мъж били откраднати златни бижута и телевизор на обща стойност 2000 лева, а от съседен адрес – мобилен телефон. Установено е, че посегателствата са дело на 18-годишно местно момче, което в началото на седмицата бе задържано в районното управление заради други две подобни посегателства в селото. Работата по документиране на случаите продължава.    

Главният архитект на съд за поискан рушвет от 10 бона

Четвъртък, 06 Декември 2018 06:58 Публикувана в Асеновград

Окръжният съд под тепетата пак гледа делото срещу главния архитект на община Асеновград Константин Атанасов и Митко Захариев.

Атанасов е обвинен в това, че през месец ноември 2016 г. е поискал от служителя на Първа инвестиционна банка Свилен Биков 10 000 лева.

Срещу тази сума той трябвало да съгласува инвестиционен проект за обект Реконструкция и преустройство на хотел Асеновец в многофункционална сграда със смесено предназначение.

Освен това поискал задължително по проекта като консултант да бъде нает Митко Захариев.

Захариев, който също е обвиняем по делото като помагач, пък е изготвил и предоставил оферта от името на Аквапроект ЕООД до Първа инвестиционна банка за консултантска дейност.

Именно той е изтеглил 8000 лева от сметката, след като били преведени от банката и ги е предал на Атанасов.

При разследването са използвани  специални разузнавателни средства.

Държавата дава 17 дка на Лъки за ВиК обект

Сряда, 05 Декември 2018 14:47 Публикувана в Асеновград

Съгласно правителствено решение на община Лъки се прехвърлят безвъзмездно имоти - частна държавна собственост, намиращи се в землището на село Манастир в общината. Те представляват водностопански съоръжения и са с обща площ 17,8 дка. Имотите ще бъдат предоставени от общината на ВиК ЕООД гр. Пловдив за изграждане на обект „Допълнително водоснабдяване на гр. Лъки“.

Съдят водач не спрял на стоп палка

Сряда, 05 Декември 2018 06:32 Публикувана в Асеновград

Водач не спрял на стоп палка сяда на подсъдимата скамейка днес.

Подсъдим по делото е Гюрсел Т.

Той е обвинен в извършване на престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК, за това, че на 13.09.2018 г. в гр. Асеновград, обл. Пловдивска, противозаконно е пречил на органи на властта – полицейски служители при РУ МВР - гр. Асеновград Д. З. и полицай А. С. - младши инспектори в група „Охрана на обществения ред“ на сектор „Охранителна полиция“ при РУ „Полиция“ – Асеновград, да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред, предотвратяване и оказване на съдействие при разкриване на престъпления и нарушения: чл.103 от ЗДвП, като не е спрял с управлявания от него лек автомобил „БМВ“, на подадени светлинни и звукови сигнали от патрулен автомобил, и на подадено устно и с ръка полицейско разпореждане от Д. З. Делото е насрочено за разглеждане в разпоредително заседание.