vbaeva-2

Договориха нон стоп охрана за гребците

Д-р Христо Грудев и общинските съветници от ГЕРБ - Асеновград Костадин Яков, Илко Димитров и Димитър Янев присъстваха на срещата с протестиращите, организирана от кмета на града.

На кръглата маса в сградата на общинската администрация се събраха протестиращи, вицепремиерът Валери Симеонов, кметът на Асеновград, неправителствени организации, представители на полицията и народни представители от пловдивска област, както и общински съветници.

Вече две седмици хиляди протестират в Асеновград след като група роми нападна деца и треньори от клуба по гребане в Асеновград.

След разговорите в общината бяха поети конкретни ангажименти - гребците от СККК „Асеновец" ще тренират под непрекъсната полицейска охрана.

Освен това, ще бъдат поставени допълнителни табели, които да забраняват къпането в язовир „40-те извора" край Асенoвград, в който се провеждат тренировките на гребците.

За спазването на забраната ще следят органите на реда. И още – 14 от децата от отбора, чиито родители са пожелали, ще получат професионална помощ от психолог заради случилото се на 26.06.17 г.

Друго обещание е премахването на незаконните постройки в ромската махала на града.

Последно променена в Вторник, 08 Август 2017 08:24

Добавете коментар

Защитен код Обнови