Efbet – най-щедрият благодетел на българския спорт

Колкото и песимистично да са настроени родните фенове, българският спорт си остава най-дискутираната и най-съществената тема у нас. Дали ще говорим за отборни, или индивидуални дисциплини, дали ще отправим поглед към по-комерсиални спортове, или ще изберем такива с по-нисък зрителски интерес, няма особено значение. Най-важното в случая са международните отличия, които завоюват родните състезатели. Те не носят единствено гордост и повод за приповдигнат патриотичен дух, но и прославят страната ни в глобален мащаб.

За постигането на впечатляващи резултати, подобряването на рекорди и завоюването на медали се изискват упорит труд, неистови усилия, но и сериозен финансов ресурс. Влиянието на държавата и приносът ѝ за развитието на българския спорт не са достатъчни, затова ключова роля в подобни ситуации играят частните спонсорства и инвестиции.

Едно от най-значимите имена, влагащо неизмерими средства в спорта, е това на сайта за залози Efbet. Основаната през 2006 г. компания се стреми към подпомагане на спортни клубове и индивидуални спортисти, финансирайки ежегодно около 25 млн. лв. По думи на собственика Цветомир Найденов това е вид реинвестиция, тъй като освен оказаната помощ за развитието на отделните дисциплини, брандът получава по-голям брой събития за залагане, което обогатява платформата.

Спонсорствата на хазартната марка се простират в няколко вида спорт, но най-показателни са вложенията ѝ в родния футбол. Логото на Efbet е разположено върху рекламните пана на повечето български стадиони и е брандирано върху фланелките на десетки отбори. Финансов стимул получават елитните представители Лудогорец,Дунав Русе, Локомотив Пловдив, Арда, Берое, както и множество други тимове от по-ниските ешелони на българския футбол. Освен това Цветомир Найденов е сред акционерите във втородивизионния ЦСКА 1948, който усилено се бори за промоция в първа дивизия.

Тук е момента да отчетем, че висшата футболна лига носи името на марката – “Efbet Лига, след като през лятото на тази година бе сключен двугодишен договор между профи лигата и букмейкъра. Това отчетливо показва, че с взаимни усилия могат да се изградят качествени продукти, които да носят необходимите дивиденти и за двете страни.

Хазартната компания подпомага финансово баскетболната, боксовата и волейболната федерации. Сред спонсорствата на Ефбет отличаваме още четири волейболни и три баскетболни клуба, както и представители на спортове с по-нисък интерес, като кану-каяк, футзал и лека атлетика.

Изминалата година бе изключително силна за платформата, тъй като проби на европейската сцена. Efbet получи лицензи в Испания, Италия, Сърбия и Румъния, което означава, че в скоро време логото на бранда ще огрее фланелките на тимове от елитните шампионати на изброените страни.


Добавете коментар