ГЕРБ Асеновград чества Освобождението

Четвъртък, 19 Януари 2017 10:04 | | Печат | Е-мейл | 12 Коментирай

Общинските съветници от ГЕРБ - Асеновград Димитър Янев и Илко Димитров участваха в официалната церемония по честването на 139-годишнина от освобождението на Асеновград от Османско робство.

По традиция годишнината беше отбелязана с шествие, което завърши пред паметника на руския генерал Виктор Дандевил. Там бе отслужена панихида на загиналите воини в Руско-турската освободителна война.

Дивизията на генерал Дендевил, част от отряда на ген. Гурко, участва в освобождаването последователно на Пловдив и Асеновград. Паметникът му в Асеновград се издига близо до мястото, където в далечната 1878 година е бил посрещнат от местното население с хоругвите от православните храмове и тържествен камбанен звън.

По време на церемонията общинските съветници от ГЕРБ Димитър Янев и Илко Димитров поднесоха венец пред паметника на генерал Дандевил.

По този начин те почетоха паметта на съгражданите си, загинали за освобождението на родния си град и изразиха уважение и възхищение към руския генерал за проявените храброст и героизъм. Янев и Димитров не скриха и гордостта си от факта, че благодарение на героите, паднали в битка, Асеновград е свободен вече 139 години.


Comments  

djingata
0 #11 djingata 21-01-2017 19:38
kolio zabravi kak te bih i udarih edna butilka po glavata a
Quote
Iliancho
0 #12 Iliancho 21-01-2017 19:48
Kolio,shte karash bez knijka ama tozi pat v zatvora shte idesh,a tam idesh li shti spukat ustata i dupeto ot seks,vsichki momcheta koito gi izpia,da ta eba v donosnika mrasen...
Quote

Добавете коментар