Кумчев пак тръшна пехливаните на Трифон Зарезан

Новият стар победител в пехливанските борби в Асеновград на 1 февруари - Трифоновден - Димитър Кумчев, освен коча спечели и 20 л. червено вино, от спонсора на събитието – Винарска изба Дядо Пламен.

В местността св. Трифон въпреки ветровитото време, около параклиса се бе изпълнило с граждани, чакащи започването на борбите. Освен организаторите на събитието и наблюдателите, пейзажът се допълваше и от стандартните за подобен род мероприятия димящи кебапчийници, сергии с бонбони, захарен памук и играчки, които придават усещане като че си на старовремски панаир.

По традиция борбите се откриваха със схватки между децата. Макар, че те, ентусиазирани, бяха започнали да мерят своите сили, доста преди да бъде чута първата съдийска свирка, борейки се кой когото хване върху тепиха.

Голямата награда по традиция бе овен, който и тази година спечели станимаклията Димитър Кумчев. Освен нашенци, на борбите премериха сили и участници от други градове, като сред тях се отличи участникът от Казанлък – Божидар Бояджиев, който се класира на второ място и взе утешителна награда и 10 л. червено вино.


Добавете коментар