Борисов: Мен ме боли най-много за Цветанов

Премиерът благодари на бившия си заместник за лоялността му. Двамата един до друг на Националното събрание

Цветан Цветанов си остава член на ГЕРБ и ще си работи в първичната партийна организация.

Това каза премиерът Бойко Борисов, след като Националното събрание на най-голямата българска партия освободи Цветанов от постовете му на зам.-председател на ГЕРБ и зам.-председател на Изпълнителната комисия.

За нас това е болезнена тема. Едва ли всички, които подкрепиха освобождаването му днес, са го направили с радост, каза Борисов.

Но представяте ли си да се изправя тук и да кажа - не, отгегля си оставката, както направиха в БСП.

Колкото и да ни боли, считам, че това е правилно, а мен ме боли най-много.

Борисов и Цветанов бяха седнали един до друг на Националното събрание на ГЕРБ, а лидерът се обърна от трибуната към него с "Цецо", като го попита за броя на членовете на партията към момента дали е 90-хиляди.

Когато получаваме на страниците ни или във Фейсбук сигнали от хората, нека ние си ги проверим първо - първо ние за себе си да проверим. И да видим дали е вярно и да настоим въпросното лице - дали ще е заради къща за гости, дали за друго - да отговори. Така както в Хасково направихме с кмета. Отстранихме го от партията, той продължи да си управлява като кмет, но ние не носим отговорност за него - даде пример с Добри Беливанов Бойко Борисов.

Не ме разбраха тези с къщите за гости, като говорех на миналата ни конференция да си изчистим къщичката, не ме разбра и в Пловдив въпросния кмет, за който се разпоредих да бъде освободен, каза премиерът, визирайки случая със зам.-кмета по общинска собственост Димитър Кацарски.

Той благодари на всички делегати за победата на евроизборите.

Тогава всички бяхме със субсидии, победихме ги и със субсидиите. Но те са много коварни - мълчат колко искат да е субсидията. Не казват - 6 лева, 5 лева. Мълчат.

Аз ще помоля Изпълнителната комисия да се събере днес и да реши колко да ни е членският внос. Колеги предложиха да е диференцирана ставката. Които са на високи длъжности, спечелили са избори благодарение на ГЕРБ, да плащат повече. А студентите, пенсионерите - не.

Но при субсидията от 1 лев трябва да отговориме на възможностите, които партията има със своите 90 хиляди членове.

Ключовата дума е справедливост, защото хората ни гледат, каза още Бойко Борисов.

Трябва да се подготвим за следващите години да се обновяваме непрекъснато. Рокади там, където губим. Не казвам, че трябва да махаме хората, които досега са работили.

Но в един Плевен - смеят ни се там, само и само защото няколко човека са се взели за тартори. И то като сме направили толкова много за този град. Там трябва да се режи из основи.

Мога да дам още няколко града за пример, но ще ги прескоча, защото си бях обещал, че до 13 часа ще приключим. Понеже писаха каква кръв и сълзи ще се леят тук. Няма го това.

Благодаря на Цветанов за лоялността му! Но партията е най-важното и ние трябва да я съхраним.

Искаме да има ред и доходите да се вдигат непрекъснато, каза още Борисов.

В България има един 14-годишен период на застой - преходът, когато ГЕРБ не е същесвувал, сега България е във възход, каза още премиерът и се позова на графиката, която бе показана на Международния бизнесфорум в Пловдив преди седмица с негово участие. В нея са сравнени следвоенна Германия и България.


Comments  

Живко митничара
+1 #11 Живко митничара 09-07-2019 16:51
Този фасул ще го скъса от пърдене ,ще скъа гащите му и ще му го вкарам пред теб да гледаш.
Quote
Костов
-3 #12 Костов 09-07-2019 20:30
Страхливи мишки, анонимен глупак! Цитит от Костов:
Анонимни нещастници отново пишете глупости, но за разлика от мен сте неграмотни. Глупаци преписали сте мойте думи и нямате акъл да измислите нещо свое. Ние Костови никога не сме обичали мангалите и по това ще познаете кой е истинския Костов и кой е анонимен боклук. Мръсния миризлив циганин диндо никога не ми е бил приятел и няма да стане. Тази гладна въшка е само един миризлив мангал и нищо повече. Диндо е цветнокож индианец, който се мисли за нещо, но всъщност ще си остане вечно вмирисан и мръсен циганин.
Quote
Кирил Донев
-3 #13 Кирил Донев 09-07-2019 21:28
Чета тук за Диндо циганина, че се хвали богат бил, коли имал и т. н. Този същия диндо ми дължи много пари и се крие мишката гладна. Ще му взема всичко и ще го изгоня на улицата. Диндо беше и си остава мръсен циганин, който ще остане на улицата и ще проси на центъра.Мангала остава мангал.
Quote
Колю Костов Кадир
0 #14 Колю Костов Кадир 10-07-2019 14:40
Одеве с моя брат Диндо заформихме скромен обяд в ресторант Тейси.Салати,чо рби,таратор,пър жоли,мезета,пия чка и десерт.Аз плюсках много щото Диндо плащаше.По въпроса за горния коментар,веднаг а звъннах ме на бат Кико,давим какви пари дължи Диндо.Бат Кико остана учуден за таз долна клевета.Диндо е дал няколко милиона заеми има хотели,автосало ни,заложни къщи,играч от класа е.Автора на горния коментар е утрепка,БОКЛУК и мизерник,ако е жена ми Петърчо ще яде пак много боЙ.
Quote
Кирил Донев
-2 #15 Кирил Донев 10-07-2019 19:31
Повтарям, че диндо циганина ми дължи няколко милиона долара. Сега се крие мишката гладна. Ще го намеря и ще си получи заслуженото. Ще отиде на улицата мръсния лъжлив циганин. Ще му взема всичко и ще яде бой.
Quote
Костов
-3 #16 Костов 10-07-2019 19:38
Анонимника под името колю костов кадир,който явно е мангал. Щом са приятели с диндо с малката пишка. Ние Костови не обичаме мангалите защото са мързеливи, лъжливи, прости, крадливи и много миризливи. Диндо е доносник и гладна въшка, този мизерник се прави на голямата работа, но е мръсен миризлив циганин и нищо повече.
Quote
Колю Костов Кадир
+1 #17 Колю Костов Кадир 11-07-2019 11:27
Автора на горния коментар е утрепка,БОКЛУК и мизерник,ако е жена ми Петърчо ще яде пак много боЙ.Жена ми Петърчо в ромската махала я знаят като Педрие Свирката.Снощи изкара много пари на Скобелева майка Петърчо,затова си я обичам мойта Булка Педрие Пейчева
Quote

Добавете коментар