Печат на тази страница

ГЕРБ Пловдив област почете загиналите за България

Представители на ГЕРБ – Пловдив област честваха 3-ти март в общините от областта.
Народният представител ген. Константин Попов почете загиналите за свободата в Карлово. Тържественото отбелязване на Националния празник започна на площад „20 юли" с вдигане на националното знаме.
"Свобода на сила не се дава. Свободата трябва да я осъзнаеш и да имаш силата да я пожелаеш. Да пожелаем заедно да живеем свободни. И за това днес на 3-ти март - нашия национален празник, не само трябва да празнуваме свободата си, но и да я почетем". Това каза в словото си по случай националния празник на България ген. Попов.
След официалната част бяха поднесени цветя пред паметника на ген. Карцов в Карлово и пред паметниците на войниците, дали живота си за Освобождението в Кърнаре, Столетово и Христо Даново.
Общинското ръководство и общински съветници от ГЕРБ-Асеновград присъстваха на панихида в храм ,,Св.Димитър" в памет на загиналите в Освободителната война. В църковния двор се намира гробът на прапорщик Вишняков - загинал през 1878г. в бой със Сенклеристките бунтовници. Пред паметника на героя членовете на ГЕРБ – Асеновград положиха цветя и венец.
Общинската организация на ГЕРБ - Стамболийски, водени от общинския ръководител и председател на Общинския съвет Стоян Богданов, запазиха минута мълчание и поднесоха цветя пред паметника на ген. Шувальов в началото на град Стамболийски. След това представителите на ГЕРБ изгледаха възстановката на историческите събития от 1878г. На честването присъстваха народният представител от ГЕРБ-Пловдив област Запрян Янков и областният ръководител на ЖГЕРБ и зам.областен управител Евелина Апостолова.
3-ти март беше почетен и в Хисаря. Структурата на ГЕРБ поднесе венец пред паметника "Априлци" в кв. „Веригово".
Общинската организация на ПП ГЕРБ Кричим също почете паметната дата – 3- ти март. Представителите на ГЕРБ-общинският ръководител Ангел Анев, общинският съветник Йордан Недев, членове и симпатизанти на ГЕРБ присъстваха на честването на площад „Обединение", след което се включиха в шествието до пл. „Освобождение" /пред църквата „Св. св. Козма и Дамян"/, където поднесоха венци и цветя пред Паметната плоча на Руските освободите.
Представители на структурата на ГЕРБ в Съединение също уважиха честването на Освобождението. Церемонията започна пред паметника на Съединението в центъра на града, където бяха издигнати знамената на РБ и на ЕС. След това цветя и венци бяха поднесени пред паметника на незнайния войн на ул."Трети март".

Галерия със снимки


Добавете коментар