ГЕРБ почете Левски в манастира Св. Петка Мулдавска

Д-р Христо Грудев, общинските съветници от ГЕРБ - Асеновград, членове и симпатизанти, почетоха паметта и делото на Васил Левски. С поход поклонение до манастира „Света Петка Мулдавска" те отбелязоха 145-та годишнина от гибелта на Апостола.

„Личността на Васил Левски ни зарежда с примера и делото си и ни дава вяра, че с общи сили и мисъл за България можем да направим страната ни по-добро място за живот!", комнтира народният представител Христо Грудев.

Манастирът се свързва с борбата за национално освобождение, тъй като според народното поверие той е бил едно от най-сигурните убежища на Апостола на свободата - Васил Левски, чийто барелеф е поставен в каменния зид пред входа на манастира. Светата обител все още е в процес на възстановяване, тъй като при пожар преди 8 години до основи изгоря източното крило на „Света Петка Мулдавска", а основната сграда на църквата непрекъснато се руши. Манастирът край Асеновград е от 14-ти век, опожаряван е пет пъти. За ремонта правителството на Бойко Борисов отпусна през 2017 година половин милион лева. За цялостното реконструиране на сградите са нужни още около 1 мил. и 500 000 лева.

Паметта и делото на Дякон Левски бяха почетени и пред паметника му в Асеновград. Народният представител Христо Грудев и представителите на ГЕРБ сведоха глави и поднесоха венци и цветя в знак на почит пред Апостола на свободата.


Добавете коментар