vbaeva-2

Веселина Бонева

Веселина Бонева

Уеб сайт::

Хванаха мъж да краде ток

Четвъртък, 18 Октомври 2018 11:46 Публикувана в Първомай

37-годишен жител на Първомай е заподозрян за кражба на ток. Вчера в дома на мъжа било установено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа на населеното място.По случая е образувано бързо производство по чл. 234в от НК.

Мъж падна от мотор, с риск за живота е

Вторник, 16 Октомври 2018 13:37 Публикувана в Асеновград

 

Асеновградски полицаи изясняват причините и обстоятелствата около пътен инцидент със сериозно пострадал младеж. Към 20.30 часа снощи в районното управление постъпило съобщение, че в кабинет за спешна медицинска помощ бил приет 21-годишен жител. По първоначални данни, на бул. „България“ той паднал от мотоциклет „Сузуки“, който управлявал без да има необходимата категория. След преглед мотористът е откаран в пловдивска болница с опасност за живота. Отрицателна е алкохолната му проба с дрегер. По случая е образувано досъдебно производство.  

Подсъдима по делото е Лили И. сяда на подсъдимата скамейка за опит чрез фалшиви документи да присвои 6 100 лева от кредитна компания. Тя е обвинена в извършване на престъпление по чл. 212, ал.1, вр. чл. 26, ал.1 от НК, за това, че за периода от 26.12.2016 г. - 13.04.2017 г. в гр. Асеновград, обл. Пловдивска, в условията на продължавано престъпление - когато две или повече деяния, които осъществяват поотделно един състав на едно и също престъпление, извършени през непродължителен период от време, при една и съща обстановка и при еднородност на вината, при което последващите се явяват от обективна и субективна страна продължение на предшестващите, чрез използването на неистински частни документи, е получила без правно основание чуждо движимо имущество – парична сума в общ размер на 6 100 лв., собственост на дружество "Изи Асет Мениджмънт" АД, с намерение да го присвои. Делото е насрочено за разглеждане в разпоредително заседание за обсъждане на въпросите по чл. 248, ал. 1 от НПК.

 

Изгонен мъж наби жена си, сестра й и тъща си

Понеделник, 15 Октомври 2018 13:15 Публикувана в Първомай

Участник в битов скандал в село Бяла река бе отведен в полицейския арест. Около 17 часа вчера на тел. 112 постъпил сигнал за скарване на адреса на 61-годишна местна жителка. Тя разказала, че 41-годишният й криминално проявен зет от Първомай бил дошъл в къщата, за да търси дъщеря й, с която се били скарали. След отказ да бъде допуснат, мъжът се разгневил и отправяйки закани за убийство нанесъл побой над съпругата си, по-малката й сестра и майка им. Извършителят е задържан за срок до 24 часа в РУ – Първомай. По случая е образувана предварителна проверка за престъпление по чл 144, ал. 3 от НК. Същевременно срещу 61-годишната тъща започнало бързо производство по чл. 216 от НК, за това че причинила щета по управлявания от първомаеца микробус, хвърляйки камък.

Двама карат пияни като кирки

Понеделник, 15 Октомври 2018 13:11 Публикувана в Първомай

В селата Бяла река и Градина били засечени водачи на 50 и 44 години с наличие на алкохол в кръвта 2,21 промила и 1,64 промила.

Правителството дава 3 млн.лв. за довършване на изгорялото източно на Мулдавския манастир и за тотален ремонт на западното крило на светата обител..Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Мулдавския манастир край Асеновград. 
Част от парите са за изграждане на водопровод от разклона по пътя за Кърджали до манастира и за асфалтиране на 3-километровия участък до манастира, който в момента е чакълиран.

Парите ще се отпускат на няколко транша, посочи премиерът. 
Той поиска веднага да стартира проектирането на водопроводната мрежа, а на община Асеновград възложи да извърши отчуждителни процедури на няколко частни имота, за да бъде изграден пътятдо манастира.
Премиерът поясни, че на следващото редовно заседание на Министерски съвет ще поиска да бъдат осигурени 600 000 лв. за ремонт на пловдивската семинария. Там от миналата година тече покривът, а всички направени подобрения досега са компрометирани. В семинарията учат около 170 бъдещи ученици и студенти-богослови и ремонтът е належащ, обясни пред премиера пловдивският митрополит Николай, който го посрещна на прага на Мулдавския манастир и го придружаваше при инспекцията му. 
Припомняме, че светата обител изгоря на 3 октомври 2010 година при огромен пожар. Преди близо година пък правителството отпусна половин милион лева за възстановяване на изгорялото крило.
лед огледа на манастира министър-председателят потегли за инспекция на новостроящата се отсечка Пловдив - Асеновград.
Отсечката изглежда прекрасно. Когато я завършим, тя ще стане като магистрала Тракия, само че вместо аварийни платна ще бъдат обособени локални, коментира Борисов.

Свиха 250 грама злато от домашен сейф

Петък, 12 Октомври 2018 12:33 Публикувана в Асеновград

Взломна кражба разследват полицаи от Асеновград. Около 1 часа днес 42-годишен жител на града съобщил по тел. 112, че от метален шкаф в къщата му били отнети около 250 грама златни накити. На адреса е извършен оглед, образувано е досъдебно производство. Предприети са активни действия за установяване автора на посегателството. 

Премиерът на посещение в Мулдавския манастир

Четвъртък, 11 Октомври 2018 15:21 Публикувана в Асеновград

Утре, 12.10 (петък), в 14.00 часа, министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на посещение в Мулдавския манастир „Света Петка“. След това ще направи инспекция на пътя Пловдив – Асеновград.

Пиян с Опел се разхожда из града

Четвъртък, 11 Октомври 2018 11:43 Публикувана в Първомай

Под въздействие на спиртни напитки – 1,38 промила, бил и 66-годишен водач на Опел, установен от служителите на реда в Първомай.  По случая е образувано бързо производство.

 

Правителството одобри отчуждаването на имоти и части от имоти - частна собственост, за държавна нужда за изграждане на две кръгови кръстовища на второкласния път „Пловдив – Асеновград”' на територията на област Пловдив.

Имотите се намират в землището на с. Брестник, община Родопи и в землищата на кв. Горни Воден и кв. Долни Воден, община Асеновград.

Средствата за обезщетяване на собствениците са за сметка на Агенция „Пътна инфраструктура“. Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересованите лица по реда на Административно-процесуалния кодекс.