Садовец заплашен с 15 г. за грабеж на студентка

Понеделник, 11 Януари 2016 14:18 | | Печат | Е-мейл | 0 Коментирай

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Йонко Салкъмов /30/ от Садово за грабеж на вещи в големи размери, с употреба на сила.

До момента той е осъждан 10 пъти за различни престъпления. Последното наложено му наказание - шест месеца лишаване от свобода за кражба, при опасен рецидив, е изтърпял на 30 октомври 2015 г., когато е излязъл от затвора.

Йонко Салкъмов е предаден на съд за това, че на 4 ноември 2015 г. в Пловдив е отнел чужди движими вещи – дамска чанта, портфейл, мобилен телефон, парфюм, секретни ключове, 400 лева, документи и др. лични вещи на обща стойност 1 290 лева от владението на И.Е. от Враца, с намерението противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила.

На 3 ноември 2015 г. вечерта студентката решила да отиде на дискотека в Пловдив. Към 4,30 часа на следващата сутрин си тръгнала от заведението пеша. Тя се движела по ул. „Опълченска", когато била застигната от Салкъмов. Той издърпал със сила дамската й чанта с вещите и парите и много бързо се отдалечил от пострадалата. По-късно Салкъмов взел парите и мобилния телефон, който продал за 60 лева, а другите вещи изхвърлил.

Понастоящем обвиняемият се намира в затвора в Пловдив с наложена от съда постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража".

Разпитан в хода на досъдебното производство Салкъмов не се е признал за виновен.

За престъплението, в което е обвинен, законът предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години.


Добавете коментар