Садовец се бори с кметски контейнер

Садовецът Иван Андонов продължава битката си с поставен със заповед на кмета Димитър Здравков контейнер пред имота му, който е при това опасно сложен на кръстовище - върху самото платно.

От снимките ясно се вижда, че контейнера се използва освен за битови отпадъци, така също масово за изхвърляне на треви и клони, пише Андонов до Asenovgrad-online.

Също така забелязах, че хората се опитват да превърнат оградата ми в сметище. А да не забравяме факта, че кошът е част от уличното движение, след като е разположен на кръстовище и едва ли водачите на МПС навлизащи от ул."Тракия" към ул. "Иван Вазов" имат видимост - предпоставката за ПТП е на лице.

Приятели от "Asenovgrad-online", моля за вашата помощ, да изискате от г-н Кмета отговори на следните въпроси:

1) Ще бъдат ли предупредени гражданите какви точно материали е необходимо да се изхвърлят по въпросните контейнери или случаят с мен да се счита като дискриминация, понеже не съм жител на града?

2) Контейнер N 185 ще се премахне ли в тази близост от имота ми, понеже го застрашава (опасност да тръгнат болести, да бъдат счупени прозорци от къщата и да се превърне имота ми в сметище)?

3) Ще се направят ли площадки за подобни контейнери, в достатъчна отдалеченост от жилищните сгради и да не пречат на уличното движение?

4) Произхождащите течности и лоши миризми явно замърсяват околната среда, ще се предприемат ли мерки?

Като предложение към г-н Кмета ми е да се изготвят брошури (модерната дума - "флайери" :) ) с информация и снимки на това, какво може да се изхвърля в контейнерите и какво не, след което да се разпространят на всички хора от Садово по пощата или лично, пише още Андонов.

Също така по самите контейнери тази информация може да се налепи като указателни табели.

Въпросните площадки да са под видео наблюдение от камери, от лицензирани фирми, така че материала от тях да е валидно доказателство и да издържа при завеждане на дело в съдилищата.

На площадките могат да се предвидят канализации за отвеждане и пречистване на подобни течности от контейнерите.

Г-н Кмете, най-лесно е да се наказват хора по слухове без доказателства, но да се направят добре обмислени неща за хората, явно няма кой, завършва Иван Андонов.

Галерия със снимки


Добавете коментар