Печат на тази страница

Съдят ученика бияч от Садово

Четвъртък, 28 Септември 2017 14:17 | | | 1 Коментирай

Днес, 28 септември 2017 г., Районна прокуратура-Асеновград внесе в съда обвинителен акт спрямо 17-годишния А.Г., за това, че като непълнолетен е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, е причинил на А.В., учител в Професионална Селскостопанска гимназия-гр. Садово/ПССГ/, при изпълнение на службата му, лека телесна повреда, изразяваща се в мозъчно сътресение, протекла без загуба на съзнанието – престъпление по чл. 131 ал.2 т. 3 във връзка с чл. 130 ал. 1 във връзка с чл. 63 ал. 1 т.4 от Наказателния кодекс и за това, че е извършил непристойни действия - направил опит за нанасяне на удари на учителя Антон В. и на учителката М.Д., извършено в сградата на ПССГ-Садово, отправяне на псувни и закани, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и цинизъм – престъпление по чл.325 ал.2 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 63 ал. 1 т.4 от Наказателния кодекс.
На 19 септември 2017 г., в гр. Садово, учителят по английски и колежката му М.Д. били на работа в ПССГ-Садово.
Около 11.20 часа, по време на четвъртия час, М.Д. преподавала в кабинета на първия етаж.
Тогава обвиняемият А.Г., който не се намирал в час, започнал да отваря и след това със сила да затваря вратата на същия кабинет.
Той на висок глас отправял обидни и нецензурни реплики и заплахи.
Наблизо имало и други ученици. М.Д. излязла от кабинета, за да провери какво става и в този момент обвиняемият отправил към нея предизвикателни реплики и се опитал да я удари с ръце.
Тя се уплашила и възмутила много от тези непредизвикани от нея действия на обвиняемия и излязла от стаята, за да потърси своя колежка.
По същото време в друг кабинет преподавал учителят А.В. Той излязъл на коридора, за да види какво се случва. Тогава обвиняемият А.Г. с висок тон му наредил да се прибира обратно в кабинета и казал, че никой не може да го накара да посещава учебните часове или да прави, каквото и да е друго.
Тези негови думи били придружени отново с обидни, нецензурни и заплашителни реплики. Наоколо се намирали учители и ученици, които останали изключително възмутени от неговото поведение. В един момент обвиняемият А.Г. отправил към учителя А.В. репликата „сега ще видиш какво ще стане" и бягайки напуснал сградата на училището.
Върнал се веднага, като носил в ръката си дървен клон с дължина около 160 см. и дебелина около 3 см. Насочил се рязко към учителя, като блъскал учениците и учителите по пътя си и се опитал да го удари с клона по главата, като първият му опит останал неуспешен. Веднага след това обвиняемият отново посегнал и нанесъл силен удар с клона на учителя А.В., който бил откаран в болница.
Тези действия на обвиняемия отново били съпроводени с отправяне на висок глас на обиди и заплахи и били възприети от всички присъстващи, които отново силно се възмутили от проявената агресия. Обвиняемият А.Г. избягал от сградата, като по-късно е бил открит и задържан със заповед по Закона за МВР.
В срока на разследването по бързото производство са били разпитани свидетели, извършени експертизи, направени огледи на веществени доказателства, приложени документи и Районна прокуратура-Асеновград е внесла обвинителен акт в съда. Спрямо обвиняемият А.Г. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража" на 23 септември 2017 г.
Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане от Районен съд-Асеновград.

Асеновград онлайн

Comments  

Живко-Митничара
+1 #1 Живко-Митничара 28-09-2017 15:28
Лихварите на Асеновград са Румен Симеонов Демерджиев-Мунг ата,Таня Демерджиева-Мун говица,Светльо Руменов Демерджиев-Мунг ети,Албен Юнаков-Алчо,Тан ка,Петьо Митев,Стоян Михов-Старшинат а и дилъра на хероин за Стоево и Мулдава Сабрито-Кюрда все копелета мръсни.
Quote

Добавете коментар