vbaeva-2

Зарязан опожари къща на съперник, сам се предаде

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Йордан Т., на 32 г., за това, че запалил сграда, като е имало опасност пожарът да се разпростре и върху други имоти и са последвали значителни вреди – престъпление по чл.330 ал.3 пр.1 във връзка с ал.2 т.2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс и за това, че чрез употреба на сила влязъл в чуждо жилище – престъпление по чл.170 ал.2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Йордан Т. работел предимно в Гърция като сезонен работник. Там била и съпругата му. Двамата имали едно дете, което живеело при родителите на обвиняемия в Първомай. Той и съпругата му били разделени.

В Гърция съпругата на обвиняемия заживяла на съпружески начала с друг мъж от Първомай, който бил съсобственик на наследствена къща в града.

В началото на месец декември 2014 г. обвиняемият Йордан Т. се завърнал от Гърция в  Първомай, защото съпругата му била завела дело за упражняване на родителските права.

По телефона му се обадил негов познат, който му съобщил, че тя разказвала как щяла да наеме адвокат, за да изготви „фалшиви“ документи за къща за живеене в България и това щяло да й помогне да вземе детето им при себе си.

Освен това му съобщил, че мъжът, с когото живеела съпругата му, се хвалел, че „както му взел жената, така щял да му вземе детето, което да продаде“.

На 7 декември 2014 г. обвиняемият Йордан Т. посетил заведение в Първомай, където употребил алкохол.

Към 23,40 часа отишъл до наследствената къща на мъжа, с когото живеела съпругата му.

В този момент в нея живеели мъж и жена на квартира. Обвиняемият разбил входната врата на едноетажната постройка и влязъл в къщата.

Квартирантите се събудили и го разпознали. Обвиняемият Йордан Т. им казал да си събират багажа и да излизат, защото щял да запали къщата.

Двамата взели личните си вещи и отишли да спят при свои роднини. След това обвиняемият Йордан Т. извадил от джоба си запалка, с която запалил пердетата на прозореца. Изчакал огънят да се разгори и се прибрал в дома си.

От пожара частично  изгоряла едноетажната жилищна сграда с обща застроена площ 67 кв.м., както и други вещи – легла, гардероб, готварска печка на въглища и дърва, и пари в размер на 170 лева, като последвали значителни вреди в размер на общо 14 054 лева.

На 8 декември 2014 г. обвиняемият Йордан Т. сам се явил в РУ на МВР-Първомай и признал за извършеното деяние. По делото са били извършени четири експертизи, представени справки и др. документи.

Най-тежкото, предвидено от закона наказание, за извършените от обвиняемия престъпления е лишаване от свобода от 3 со 12 години.


Коментари  

Живко-Митничара
0 #1 Живко-Митничара 19-07-2017 17:51
Лихварите на Асеновград са Румен Симеонов Демерджиев-Мунг ата,Таня Демерджиева-Мун говица,Светльо Руменов Демерджиев-Мунг ети,Албен Юнаков-Алчо,Тан ка,Стоян Михов-Старшинат а,Петьо Митев и дилъра на хероин за Стоево и Мулдава Сабрито-Кюрда всичките са копелета мръсни
цитат
golda
0 #2 golda 19-07-2017 18:36
zavista niama pochiven den
цитат
петърчо
0 #3 петърчо 20-07-2017 11:07
Боклуците са :Цитит от golda:
zavista niama pochiven den

Цитит от Живко-Митничара:
Лихварите на Асеновград са Румен Симеонов Демерджиев-Мунгата,Таня Демерджиева-Мунговица,Светльо Руменов Демерджиев-Мунгети,Албен Юнаков-Алчо,Танка,Стоян Михов-Старшината,Петьо Митев и дилъра на хероин за Стоево и Мулдава Сабрито-Кюрда всичките са копелета мръсни
цитат

Добавете коментар

Защитен код Обнови