№43 Асен Кичуков: Искам един мандат, за да преобразя Първомай

„Искам един мандат, за да преобразя общината. Предлагам управление в съгласие и прозрачност. Предлагам ви бъдеще срещу минало". Това заяви кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на община Първомай Асен Кичуков по време на предизборна среща. Стотици първомайци и жители на селата от общината изпълниха залата на читалище „Св.св. Кирил и Методий", за да чуят акцентите от предизборната платформа на Кичуков и да се запознаят с кандидатите за кметове на селата и кандидатите за общински съветници на ГЕРБ. Специално за събитието пристигна зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

„Първомай се нуждае от различния кмет, който да има свободата да взима най-добрите решения за града и общината. Аз имам тази свобода и знам къде са ми силите", обърна се към присъстващите в залата Кичуков и заяви, че ако бъде подкрепен, в първото тримесечие ще бъдат подготвени 50 проекта. Самочувствие за тази увереност му дава фактът, че има подкрепата на централната власт, която е спечелил като председател на Националната конфедерация на тютюнопроизводителите. Той оглавява структура със 7000 членове, за които успява да извоюва 1.2 млрд. лева.

Кичуков сподели, че в хода на кампанията се е сблъскал с много проблеми – села без питейна вода, неасфалтирани прашни улици, липса на улично осветление, училище, което се топли с дърва, детски градини с обзавеждане от 80-те години. Амбицията му е, когато спечели вота на първомайци, да стартира изграждането на Спортна зала, на детски площадки, а градът да светне. Околовръстният път, мостът над Марица и възраждане на промишлените зони са другите приоритети в платформата му. Намеренията на Асен Кичуков са да създаде Обществен съвет, който да акумулира идеи. В Кметския съвет пък ще членуват кметовете от селата, които ще се събират всеки понеделник, за да получат задачи, а в края на седмицата ще отчитат свършеното. Затова към предизборния слоган на ГЕРБ – Работа, работа, работа, Кичуков добави: Контрол, контрол, контрол.

Зам.-председателят на ПП ГЕРБ Даниела Дариткова заяви категоричната си подкрепа и лично тази на премиера Бойко Борисов за кандидатурата на Асен Кичуков.

„Промяната в Първомай ще се случи. Сега, докато слушах Асен, си дадоха сметка колко сериозно се е запознал с проблемите на общината и съм убедена, че може да ги реши. Аз съм родопчанка и дойдох да го подкрепя, защото той също е родом от Родопите. Не е лесно да отидеш на ново място и да успееш да реализираш себе си в пълна степен, както го е направил той. Затова сега иска да работи за вас", обърна се към присъстващите в залата Даниела Дариткова.

По време на събитието общинският ръководител на ПП ГЕРБ в Първомай д-р Катя Попова представи кметовете на партията за селата Градина, Караджалово, Буково, Татарево, Виница и Искра, както и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ.

Последно променена в Петък, 18 Октомври 2019 05:15

Добавете коментар