Печат на тази страница

С бюлетина №12: Новаков и Захариев гости на празника на Първомай

Кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ и СДС обещаха пари за регионите и земеделските производители

С 3.4 млрд. лева е увеличен бюджетът от европейските фондове през следващия програмен период

Кандидатите за евродепутати Андрей Новаков и Мартин Захариев бяха сред официалните гости на тържеството по случай 1 май - празникът на Първомай. Преди официалната част двамата имаха възможност да разгледат панаира на занаяти от региона, да опитат от местните плодове и зеленчуци и да поговорят с хората от общината.

С тях бяха народните представители ген.Константин Попов и Запрян Янков, областният координатор на ГЕРБ-Пловдив област Георги Мараджиев, общинският ръководител на ГЕРБ – Първомай Катя Попова. Сред основните теми за разговор бяха парите за земеделските производители и регионите, както и спорният пакет Мобилност.

Пари за регионите ще има, ще има и за земеделските производители, благодарение на увеличения бюджет с 3,4 млрд. лева от европейски фондове през следващия програмен период, това увери хората Андрей Новаков.

Те ще стигнат до най-бедните райони за интензивно инвестиране там, където страната ни има най-много нужда за по-скоростно наваксване на изостаналите региони. Хората имат нужда от по-добри пътища, от магистрали и от високоскоростни жп линии, коментира Новаков.

“Преборихме се за целево финансиране за най-бедните и слабо развити региони. Съфинансирането за тези региони след 2020 г. ще бъде 85%, а не само 70%, каквото бе първоначалното предложение. Това означава, че една община би доплатила едва 15 %, не 30 %“. По думите му парите ще отидат и за подпомагане борбата с демографската криза и бедността в най - засегнатите региони като уточни, че Първомай не е сред тях. В разговорите с хората, той похвали общината, която по думите му от видяното се развива добре, защото тук бизнесът работи и има ниска безработица.

Мартин Захариев също похвали местните производители, като подчерта, че те са гръбнакът на икономиката в общината, която по думите му е традиционен център на хранително-вкусовата промишленост и в частност - на преработката на плодове и зеленчуци. Той не пропусна да отбележи, че първомайската лютеница е запазена марка, позната в цялата страна и извън нея.

По темата за пакета Мобилност, от който се интересуваха също жителите на общината Новаков бе категоричен, че битката предстои тъй като по думите му в следващия Европейски парламент преговорите може да започнат от нулата. Новаков обясни, че са били приети абсурдни промени, въпреки, че са внесли 1200 поправки.

Освен от пакет Мобилност, местни превозвачи повдигнаха и въпроса за двойните стандарти при дизела. През 2018 г. Новаков и колегата му Емил Радев внесоха пилотен проект, с който започнаха борбата срещу различното качество на горивата в България и останалите страни на ЕС.

Асеновград онлайн

Галерия със снимки


Comments  

Коко Бързински
-3 #1 Коко Бързински 05-05-2019 11:35
Ей мишоци лихвари къде сте аз съм номер едно в Асеновград давам най изгодно лихва на всички
Quote
Костов
-2 #2 Костов 05-05-2019 14:12
Щом даваш изгодно лихва,а пари даваш ли?
Quote
Fakira
+1 #3 Fakira 05-05-2019 14:57
Koko i pari dava i dupe dava,az mu go mushnah.
Quote
Костов
-2 #4 Костов 05-05-2019 16:39
Fakira е тъпа рязана карабина. Абе глупако, пиши на български език. Аз съм най-големия. Аз съм Кольо Костов.
Quote
Петко Манушев
-1 #5 Петко Манушев 05-05-2019 19:37
Горния коментар е на ПОМАК с голямата глава.
Quote
Петър Пейчев
-1 #6 Петър Пейчев 05-05-2019 20:40
И Манушев е тъпа рязана карабина. Манушев всъщност е асан или посран и много миризлив.
Quote

Добавете коментар