vbaeva-2

Веселина Бонева

Веселина Бонева

Уеб сайт::

Преподавателят в Селскостопанската гимназия в Садово Антим Мърцев /56/ е загинал при пожар в апартамента си в Тракия.
Пламъците избухнали в четвъртък около 22 часа от късо съединение в телевизора. 
Мъжът започнал да изнася навън апарата, но огънят обхванал жилището и то било изпепелено.
На място веднага пристигнали 2 пожарни. Огнеборците светкавично са потушили пожара и спасили съпругата на Антим Мърцев – Мариана.
Дъщеря им била на море, закъдето и семейството щяло да пътува.
Той е агроном и от години преподава в гимназията в Садово по специални предмети. 

Мария Тр. П. застава пред Районен съд Асеновград на 21-ви август.

През 2014 г. за близо 10 месеца работа като крупие в казиното в с. Тополово тя е присвоила 19 656 лева.

За целта в месечните отчети от януари до ноември тя е съставяла документи с невярно съдържание - за  спечелена премия - джакпот.

Ето съобщението на съда:

Тя е обвинена в  извършване на престъпление по чл. 202, ал. 1, т. 1, вр. чл. 201, вр. чл. 26, ал. 1, вр. чл. 311, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК, за това, че в периода 03.01.2014г. до 26.11.2014г. включително, в с.Тополово, обл. Пловдивска, в условията на продължавано престъпление, в качеството на длъжностно лице – крупие в игрална зала за хазартни игри  в с.Тополово, стопанисвана от „Милтас“ ООД гр. Пловдив, е присвоила чужди пари, общо сума в размер на 19 656,30 лв., собственост на „Милтас“ ООД гр. Пловдив, връчени й в това й качество и поверени й да ги пази и управлява, като за улесняване на длъжностното присвояване е извършила и друго престъпление – по чл. 311, ал. 1 вр. чл. 26, ал. 1 от НК, за което по закон не се предвижда по-тежко наказание, а именно: в периода 03.01.2014 г. до 26.11.2014 г. включително, в с. Тополово, обл. Пловдивска, в условията на продължавано престъпление, в качеството на длъжностно лице - крупие в игрална зала за хазартни игри в с.Тополово, обл. Пловдивска, стопанисвана от  „Милтас“ ЕООД гр. Пловдив, в кръга на службата си е съставила официални документи – месечни отчети за премии  джакпот в игрална зала от месец януари 2014 г. до месец ноември 2014 г., включително, съгласно Приложение № 3 към чл. 4, ал. 1 от Общи задължителни правила за организацията на работата и финансовия контрол при организиране на хазартни игри с игрални автомати и задължителни образци за счетоводна отчетност, приети от Държавната комисия по хазарта на основание чл.22, ал.1, т.6 от Закона за хазарта, „Организаторът на хазартни игри е длъжен да води дневни и месечни отчети за получените и изплатени суми от участие в хазартни игри в игралната зала, както следва: т.3. месечен отчет за премии джакпот в игрална зала – по образец, съгласно приложение № 3 към тези правила“, в които е удостоверила неверни обстоятелства, че отразените в тях суми представляват спечелена премия/и джакпот от отразените в тях лица, с цел да бъдат използвани тези документи като доказателство за тия  обстоятелства. 

Делото е насрочено за разпоредително заседание.

Закопчаха серийни крадци на имоти и коли

Вторник, 14 Август 2018 12:56 Публикувана в Конфликти

Първомайски полицаи разкриха автори на серия кражби. Вчера в районното управление за срок до 24 часа били задържани  28-годишен от село Татарево и 35-годишен от Твърдица. В хода на проведено разследване са събрани доказателства, че от началото на годината мъжете отнели противозаконно 2 водни бензинови помпи от земеделски имоти край Първомай. Допълнително е установено, че в периода 8-12 август двамата задигнали акумулатори и други вещи и части от два леки автомобила в село Брягово и микробус и трактор в квартал Дебър. Продължава работата по документиране на случаите и изясняване на съпричастността на задържаните и към други подобни посегателства.

Полицаи от Първомай работят по два случая на причинени телесни повреди по хулигански подбуди. В събота след обяд в районното управление било съобщено за възникнал конфликт в лозов масив край село Искра. Според информацията, 64-годишният собственик на имота се опитал да прогони непознат, който бил влязъл противозаконно с микробуса си и се канел да си накъса чепки от останало необрано грозде. По време на свадата шофьорът заплашил стопанина с дървена бухалка, а при  потегляне преминал с буса през краката му.

Пострадалият мъж няма сериозни наранявания, оказана му е медицинска помощ. Извършителят - 45-годишен асеновградчанин, е задържан за едно денонощие, срещу него е образувано бързо производство по чл. 131, ал.1, т. 12 от НК. Вчера предварителна проверка за подобно престъпление започнала срещу 31-годишен жител на ямболско село, след сигнал на тел. 112, че около 20 часа нападнал с удари 53-годишен обитател на къща в първомайския квартал Дебър. Отзовалите се служители на реда установили, че и двамата мъже били под въздействието на алкохол, а в основата на сбиването им стоят неуредени лични взаимоотношения.  

Обраха акумулатори на 2 коли

Петък, 10 Август 2018 12:06 Публикувана в Гледки

Два леки автомобила били обрани по едно и също време в село Брягово. Според първоначалната информация, посегателствата над оставените незаключени „Фолксваген“ и „Фиат“ са извършени в нощта срещу четвъртък. От колите липсват акумулаторите и музикално устройство. По сигналите работят служители на РУ – Първомай.

 

Пиян рецидивист зад волана на Опел

Петък, 10 Август 2018 12:04 Публикувана в Асеновград

В първите часове на днешния ден в полицията в Асеновград се озовал 38-годишен криминално проявен и осъждан жител, който бил седнал зад волана на лек автомобил „Опел“ с 1,79 промила.

Асеновградчанка продава незаконен тютюн

Петък, 10 Август 2018 12:00 Публикувана в Асеновград

Асеновградчанка бе задържана за престъпление с акцизни стоки. Вчера полицейски служители установили, че 60-годишната жена съхранява на адреса си 4 килограма нарязан тютюн без български бандерол. Уведомена е районната прокуратура.

Пиян криминален се разхожда с Ауди

Четвъртък, 09 Август 2018 12:42 Публикувана в Спорт

26-годишен се озова в полицейския  арест за шофиране под въздействието на наркотици. Вчера по обяд автопатрул на РУ – Първомай спрял за проверка лек автомобил „Ауди“ в село Искра. Установено било, че зад волана е 26-годишен криминално проявен първомаец, чиято проба с драг чек реагирала положително. Срещу мъжа е започнато бързо производство.

Пиян рецидивист наби продавачка в бакалия

Четвъртък, 09 Август 2018 12:41 Публикувана в Култура

Около 18.50 часа вчера служителите на реда в Първомай реагирали на сигнал от тел. 112, че мъж нападнал продавачка в хранителен магазин.  На място e задържан употребил алкохол 39-годишен местен жител, който бил повалил жената на земята и й нанесъл побой. Пострадалата е транспортирана в пловдивска болница за оказване на медицинска помощ. Извършителят е с множество криминални прояви и присъди. Спрямо него е взета 24-часова мярка за неотклонение. След доклад на материалите в Районна прокуратура – Първомай, на задържания е повдигнато обвинение и срокът на задържане е удължен до 72 часа.

Кметът си купил кола, Манол Генов - жилище

Сряда, 08 Август 2018 12:56 Публикувана в Анкета

Асеновградски депутат е закупил семейно жилище, а кметът на града – лека кола. Това става ясно от имуществените декларации на двама от известните политици в града край Чая.

Кметът д-р Емил Караиванов е успял да си закупи през миналата година лек автомобил Хонда CR-V. В имуществената му декларация е записано, че средствата за закупуване на колата, която струва само 3000 лв., са дошли от заплатата му.

Д-р Караиванов притежава също 12 000 лв. налични средства, няма банкови депозити, но пък има близо 20 000 лева вложения в инвестиционни и пенсионни фондове. Всички те са спестени от кметската заплата, която възлиза на общо 32 000 лв. през 2017 година. Близо 13 000 лв. пък е заработила съпругата на д-р Караиванов.

Сред заместниците на кмета най-добре финансово е Петър Бояджиев.

Бояджиев, който отговаря за екологията, строителството и благоустройството в общината, притежава 10 дка лозя и 4 дка нива в землището на село Стамболово. И двата имота са наследствени. През миналата година той се е разделил с лекия си автомобил „Волво“ срещу 1500 лв. 23 550 евро са депозитите му в банки, а трудовите му доходи за 2017-а са възлизали на 31 400 лв.

Колежката му Мария Вълканова, която отговаря за хуманитарните дейности в общината, също има банков влог, но в левове. 11 110 лв. е депозитът на Вълканова. Зам.-кметицата обаче притежава вложения в размер на близо 21 хил.лв. в инвестиционни и пенсионни фондове. Всичките ѝ влогове идват от спестени пари от заплатата. А тя възлиза на 32 973 лв. за миналата година.

Зам.-кметът Димчо Темелков, който в момента е подсъдим за 4 извършени от него престъпления, в качеството му на бивш началник на РУ-Асеновград, има вложения в размер на 12 728 лв. в инвестиционни и пенсионни фондове. Парите са спестени от заплатата му на зам.-кмет по транспорт и общински активи. А тя е била близо 29 000 лв. за 2017-а година.

Източник: dcnews.bg