Йоша Уитшел се връща в Първомай

Пет години след първото си посещение в България на клубната ни сцена се завръща един музикант от Германия. Той се казва Йоша Уитшел и е влюбен в страната и музиката ни.

Първото му турне в България беше с колегите му от група „Джимикс" (JIMIX), с които свири в София, Пловдив и Варна през месец март 2011 г.

Този път той ще се изяви като соло изпълнител и наред с авторската си музика ще ни изненада и с изпълнението на няколко любими песни от българския фолклор и естрада.

След първата си визита в България, Уитшел (WITTSHELL) се завръща всяка година в страната ни. Любими места за него се превръщат градовете Мелник, Велико Търново и Пловдив.

Харесва българската кухня, а фолклорът ни го вдъхновява. Работи и с децата от сдружение с нестопанска цел „ Клуб на радостта" в град Първомай като музикален педагог.

Обучава ги как да свирят на китара и как да развиват вокалните си възможности. Две от ученичките му, които посещаваха уроците на Уитшел, след като навършиха пълнолетие, взеха участие в негов концерт в Пловдив през 2014 г.

Той продължава да бъде любим учител и гост на клуба и децата го очакват с нетърпение за следващата им работна среща, която ще се състои на 23.03.2016 г. в град Първомай.

Познатите мелодии от незабравими български песни ще можем да чуем на 22.03.2016 г. от 21:00 ч. в "БийБоп кафе" (BeeBop cafe) в Пловдив и на 24.03.2016 г. в „Студио 5" в София от 21:30 ч.

Последно променена в Сряда, 16 Март 2016 12:26

Добавете коментар