Ученици от Асеновград на обучение в Италия

Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии „Свети Димитрий Солунски" - Асеновград осъществи международно сътрудничество с ЧЕСКОТ ВЕНЕТО – Център за професионално обучение към Асоциацията на малките и средни предприятия за област Венето, Италия.

Партньорството се осъществи във връзка със спечелено финансиране от гимназията по проект за мобилност на ученици по програма „Еразъм плюс" на Европейския съюз в сектор „Професионално образование" на тема „Италианската кулинарна практика – стимул за усъвършенстване на професионалните умения по професия „"Готвач".

В проекта взеха участие двадесет ученика, обучаващи се по специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки".

Обучението бе осъществено под формата на учебна практика в Колеж „Манфредини" в Есте, Падова.

Под ръководството на опитни специалисти, учениците имаха възможност да задълбочат и прецизират своите професионални умения в приготвянето на специалитети от италианската кухня. Запознаха се със съвременните европейски стандарти за организацията на производството и технологията на кулинарни изделия в Италия.

Проведената мобилност в Италия допринесе и за обогатяване на познанията на учениците за културата, историята и съвремието на Италия. Те имаха възможност да се запознаят с изискванията на пазара на труда в Европа, да се адаптират към условията на живот и работа в страна от ЕС.

Участниците в проекта подготвят презентация за наученото в Италия. Те ще представят своите умения за приготвяне на специалитети от италианската кухня пред учениците в училището и партньори от бизнеса на организирана творческа работилница на 09.06.2015 г.

Последно променена в Неделя, 14 Юни 2015 14:10

Добавете коментар