Печат на тази страница

Кръстьо Раленков печели конкурса за любовна лирика

Сряда, 30 Януари 2019 16:27 | | | 2 Коментирай

Кръстьо Иванов Раленков е тазгодишният победител в Шестия национален поетичен конкурс за любовна лирика „Наздравица за любовта" с домакинство Асеновград.

Поетичният конкурс за любовна лирика „Наздравица за любовта" стартира в Асеновград преди шест години, като оттогава до сега в него са участвали над 1200 поети от цялата страна.

На тържествена церемония в Градската библиотека „Паисий Хилендарски" бяха наградени отличените автори в поетичния конкурс за любовна лирика. Победителите са оценени от компетентно жури в състав: Петър Анастасов ( Известен период от време е главен редактор на в. „Комсомолска искра", както и директор на издателство „Христо Г. Данов". Освен това е главен редактор на издателство „Христо Ботев" и директор на издателство „Български писател". Пише пиеси. По негов сценарий е заснет филма Църква за вълци) председател на журито и членове - поетесата Добринка Кирякова или познатата на всички ни поетеса с псевдонима си Ники Комедвенска (Издадени книги: „Свят за лудите" (стихове, 2012), „Педя душа" (стихове, 2014), „Кабинети за ближни" (стихове, 2016), „Целият скапан свят (разкази, 2018). Носителка е и няколко национални литературни награди, сред които „Дамян Дамянов" (2014) и др. Член на СБП) и Иван Христов (Автор на книгите: „Родопски апостоли" - очерци и разкази (1993), изд. сп. „Тракия", Пловдив, „Литературни пристрастия" - критика (1999), изд. „Светулка - 44″, София, „Кръстен знак" - родопски разкази (2003), изд. „Светулка - 44″, София, „Територии на духа" - критика (2010), изд. „Екобелан", Асеновград, „Изпитание" - разкази (2012), изд. „Екобелан", Асеновград, „Отблясъци" - критика (2017), изд. „Екобелан", Асеновград. Носител на националната литературна награда „Дядо Йоцо гледа" за художествен разказ (2012). Член на Съюза на българските писатели и на Дружеството на писателите - Пловдив. През 2015 г. е награден с орден "Св. св. Кирил и Методий" втора степен за заслуги в областта на образованието и културата, а през 2016 г. с почетен знак на град Пловдив. Носител е на почетна грамота на Съюза на българските писатели, за принос в съвременната българска литература - 2018 г.)

Победителите бяха наградени от зам.-кмета на община Асеновград инж. Мария Вълканова, като на заелите първо, второ и трето място тя връчи и плакет с логото на конкурса. С първа награда беше удостоен Кръстьо Раленков. Второто място беше отредено на Йордан Димитров Пеев от Стара Загра, а третото – на Радостина Ангелова Ангелова от Мездра. Присъдени бяха и 3 поощрителни награди- на Атанас Колев Георгиев за най-успешно представил се поет от Асеновград, Рени Свиленова Митова и Пламен Димитров Парнарев.

Асеновград онлайн

Comments  

Радула-Пумака
0 #1 Радула-Пумака 30-01-2019 17:32
Лихварите и пумярите на Асеновград са Румен Симеонов Демерджиев-Мунг ата,Таня Демерджиева-Мун говица,Светльо Руменов Демерджиев-Мунг ети,Албен Юнаков-Алчо,ман гала Танка,Петьо Митев,Стоян Михов-Старшинат а и дилъра на хероин за Стоево и Мулдава черния и миризлив циганин Сабрито-Кюрда всичките ще ги направят на сапун
Quote
Радула-Пумака
0 #2 Радула-Пумака 30-01-2019 17:34
Сабрито-Кюрда е дилър на хероин за Стоево и Мулдава
Quote

Добавете коментар