vbaeva-2

Асеновград - Небесният Йерусалим, по БНТ 2

"Асеновград – Небесния Йерусалим" ще е едно от заглавията, което ще видим в националния ефир в навечерието на Рождество Христово. Ще го излъчи БНТ2 сутринта на 24-и декември от 10.15 ч. Филмът е част от най-популярната поредица на Националната телевизия за документално кино – „Световните градове на България", която е в ефир вече шеста година. Тя е продуцирана от Файв Стар Медиа Груп.
"...Армиите на цар Калоян са разположени из цяла Западна Тракия. Филипополският херцог Рене дьо Трит-Сан Леже е принуден да бяга от столицата си. Намира убежище в крепостта Станимака. Там заедно само с 15 рицари, херцогът е обсаден от българите в продължение на 13 месеца..."

Филм за мистика, героизъм и много вяра в Бога. Асеновград - необичайният български град. Кръстоносецът Андри дьо Брабан: "Тринадесет месеца под обсада – това беше подвиг, който е съизмерим с обсадата на Акра 15 години по-рано. Разликата е, че там, в Светите земи ние обсаждахме неверници, а тук бяхме притиснати от християни, при това току-що приели властта на папата..."

„Асеновград – Небесния Йерусалим", жанр: документален; 30,07 мин., FULL HD, 2014 г.

Режисьор: Степан Поляков
Сценарист: Александър Перпелиев
Главен оператор: Валентин Атанасов
Композитор: Симеон Германов
Изпълнителен продуцент: Вивиан Бояджиева

В ролята на Призрака на Рицаря: Симеон Германов

Последно променена в Неделя, 23 Декември 2018 12:16
Още в тази категория: « Надраха 4 паркирани коли

Коментари  

Ицо Багера
0 #121 Ицо Багера 23-01-2019 15:29
Ей миризлив и страхлив мишок името ми е Ицо. Помниш ли как яде шутове пред Виконт. Скоро пак ще те шамаря мизернико. Аз не съм Диндо, аз ще те чупя от сурвакане педал Жалък.
цитат
Гринго
+2 #122 Гринго 23-01-2019 17:23
Сабрито-Кюрда е дилър на хероин за Стоево и Мулдава
цитат
Костов
-2 #123 Костов 23-01-2019 20:13
Ицо педала се появи и се обижда от това, което пиша за диндо с малката пишка. Сещате се кой пише под различни имена! Цитит от Костов:
Страхливец и мизерник е диндо, който пише под чужди имена.Този боклук е второ качеството. Той е миризлив циганин, защото като всички негови братя е тъп,неграмотен и миризлив, ама много миризлив. Диндо ти си тъпа рязана карабина. Роди ми близнаци, ама те изгоних защото не са от мен жалка курво. И най-важното е това,че ти диндо имаш малка пишка и тя не ти става. Вече си женичка и всеки те праска с кеф. Аз съм Кольо Костов и си пиша името защото съм пич.Довечера елате педали зад Асеновец в 20 часа да ви бия и уважа няколко пъти.
цитат

Добавете коментар

Защитен код Обнови