Фестивал на Петровден на връх Драгойна

Фестивал Угар Мистичен и древен се провежда на 29 и 30 юни и 1 юли 2018 година на връх Драгойна в чест на светците Петър И Павел /на 29 юни е Петровден/.

Започва в петък от 19,00 часа с изпълнения на вокална група "Лотос" и концерт "Основно ветрове". В събота програмата започва в 11,00 часа с фолклорния празник "Хайде на хорото",който се организира от фолклориста Татяна Вълчева. Част от празника ще бъде и конкурса за деца и младежи до 18 години, които ще бъдат оценявани от преподаватели на АМТИИ – Пловдив. В 18,00 часа програмата продължава с народни, танцови и певчески изпълнения. От 19,00 до 19,30 часа ще се състои възстановка на интересни моменти от живота на Ангел войвода. След това вечерта продължава с концерт на Калоферските гайдари, виевската фолклорна група. Акцентът на вечерта са ритуалът "Угар" и нестинарските танци, които ще започнат съответно в 21,45 часа и 22,00 часа. След това продължава Виевската фолклорна група, докато, според организаторите, една от страните спре - музиканти или танцьори.

В неделя в 5,00 часа всички присъстващи ще бъдат поканени да посрещнат изгрева. Организаторите препоръчват всички, които решат да се докоснат до мистичния връх Драгойна да бъдат с носии или да имат елемент от българската народна носия.

Входът е свободен!

Последно променена в Сряда, 27 Юни 2018 20:07

Добавете коментар