Нови 4 обвинения за бившия шеф на полицията

Вторник, 18 Октомври 2016 07:57 | | Печат | Е-мейл | 2 Коментирай

Окръжна прокуратура - Пловдив наблюдава досъдебно производство, по което е следвало днес да бъдат предявени нови четири обвинение на Димчо Темелков, бивш шеф на Районното полицейско управление в Асеновград за извършени от него длъжностни престъпления.

След разпити на над 150 свидетели, различни по вид експертизи, огледи, отделяне на материали по незаведени сигнали за извършени престъпления и изпращането им на РУ на МВР-Асеновград за провеждане на наказателни производства, част от които впоследствие са приключили с влезли в сила присъди, Димчо Темелков е бил редовно призован за предявяване на новите обвинения.

Спрямо него през септември 2015 г. са били повдигнати и други две обвинения по чл. 304б ал. 1 и по чл. 294 ал.4 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Три от новите обвиненията са по чл. 282 ал. 2 пр. 2 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс, а именно за това, че с цел да набави за себе си имотна облага, изразяваща се в кариерно израстване и получаване на поощрения и награди, като от деянието са могли да настъпят немаловажни вредни последици за МВР – уронване на престижа на МВР и намаляване на доверието на към работата на органите на полицията, в периода от 13 март 2014 г. до 13 юли 2015 г. в Асеновград, в качеството си на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение, не е изпълнил служебните си задължения по различни текстове от Закона за МВР, инструкции за организиране на работата в МВР, по заявителски материали за престъпления от общ характер, вътрешни правила за организация на работата в МВР по заявителски материали за престъпления от общ характер и множество изисквания от длъжностната му характеристика като началник на същото управление.

Разследването е установило, че в резултат на тези действия Димчо Темелков не е регистрирал, не е провел оперативно-издирвателна дейност, не е отчел анализа на постъпилата информация, не е оценил съобщения и постъпили заявления с оглед данни за извършени престъпления от общ характер, не е извършил проверка и не е докладвал материалите в компетентната Районна прокуратура-Асеновград, по общо 18 подадени жалби и заявления от пострадали граждани за извършени различни по вид престъпления – измами, престъпления против личността, закани с убийство, изнудване, блудства, грабежи, кражби, хулиганства, телесни повреди,притежаване на огнестрелно оръжие без разрешително, противозаконно лишаване от свобода и др.

На Димчо Темелков днес е следвало да бъде предявено и четвърто обвинение по чл. 311 ал. 1 във връзка с чл.26 ал. 1 от Наказателния кодекс, касаещо документно престъпление в качеството му на началник на РУ на МВР-Асеновград.

Установено е, че той е съставил официални отчетни документи пред ОД на МВР-Пловдив, свързани с броя на получените съобщения за извършени престъпления и тяхното отработване, в което е удостоверил неверни обстоятелства, а именно, че за периода от 24 ноември 2014 г. до 3 юли 2015 г. в РУ на МВР-Асеновград са били получени с 15 жалби по-малко за извършени престъпления – сигнали за телефонни измами, кражби, грабежи, блудства, хулиганства, унищожаване и повреждане на чуждо имущество и др. Като тези престъпления, са за други случаи, различни от посочените по горе, касаещи обвиненията по чл. 282 от Наказателния кодекс.

Днес, 17 октомври 2016 г., предявяването на новите четири обвинения на Димчо Темелков не е извършено поради внезапното му заболяване, което, според неговия адвокат, е възпрепятствало явяването му пред следователи от Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура-Пловдив.

Последно променена в Неделя, 23 Октомври 2016 09:37

Comments  

Серьожа
-1 #1 Серьожа 18-10-2016 10:57
Няма страшно зетко аз съм изкарал много пари като служител на КАТ и ще те издържам до края на живота ти
Quote
AПиронкатаНевинен
0 #2 AПиронкатаНевинен 19-10-2016 18:17
Пътници мръзнат 5 км, автобус лети с отворени врати из Асеновград.Авто бус по линия № 1 в масовия трапнспорт на Асеновград се движи с отворени врати. За тази опасна практика сигнализираха в редакцията препатили пътници.Рейсът изминал така необезапесн огромното разстояние от квартал „Запад” до края на града към бившия завод „Химик”, разказват пасажерите. Маршрутът е повече от 5-6 километра, а пътниците са били „проветрени”, независимо, че температурите навън са с почти зимни стойности.„Няма кола с повредени врати и вероятно случилото се е самоволност на някой от шофьорите”, коментира собственикът на фирмата Васил Пиронков. Той даде дума,че ще разпореди вътрешна проверка и ще предприеме незабавни мерки това да не се повтаря.Асеновг радчани нееднократно реагират за некачествено изпълнение на услугата от обслужващата фирма по тази градска линия.
Quote

Добавете коментар