vbaeva-2

Губернаторът на прокурор за търговия с влияние

Четвъртък, 29 Септември 2016 16:22 | | Печат | Е-мейл | 0 Коментирай

Разбитата от хора на Зико постройка Разбитата от хора на Зико постройка

Областният управител плаши Съединение да блокира всичките решения на Общинския съвет, ако не му дадат имот в землището да гледа фазани!

Губернаторът наредил криминално бутане на постройка, собственост на община Съединение и ползвана 40 години от Ловно-рибарско сдружение Съединение 1906!

Зико викал и заплашвал кмет и ловци на килимчето в Областна управа!

Прокуратурата да разследва Здравко Димитров за търговия с влияние и незаконно разрушаване на постройка!

Сигнал е подаден на 17-ти септември лично при шефа на Апелативна прокуратура Иван Даскалов, по случая засега се мълчи!

Писма са изпратени и до премиера Бойко Борисов и Националения съвет по антикорупционни политики към Министерски съвет, ловци от Съединение са сезирали за казуса и зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Ловно-рибарско сдружение Съединение 1906 организира протест срещу областния управител Здравко Димитров.

Причината – с действията си той защитава частни корпоративни и бизнесинтереси при престъпно разрушаване на имот - публична общинска собственост на община Съединение, пише в обявата за митинга, която днес бе раздадена на журналисти в ОбС.

Протестът ще се състои на 3-ти октомври от 11 часа пред сградата на Областна администрация на площад Никола Мушанов 1.

На митинга ще присъства Асен Пиперков, председател на Българския ловно-рибарския съюз.

Става дума за сграда от 68 кв. м. в местността Калето в землището на Церетелево, построена върху държавна земя на терен 5,5 декара, разказа общинският съветник и член на Управителния съвет на Ловно-рибарско сдружение Съединение 1906 Камен Шишманов.

Постройката, заедно с втора вила и язовир, е била предмет на 7-годишен съдебен спор между община Съединение и Ловно-рибарско сдружение Сокол - Пловдив с шеф бившия депутат на Иван Костов д-р Васил Паница.

Общината печели едната вила – 68 кв. м. и язовира, а съдът присъжда другата постройка на ЛРС Сокол - Пловдив.

Председателят д-р Васил Паница, който е член на ДСБ, продава сградата на частна фирма.

Земята от 5,5 декара обаче остава държавна.

През май Здравко Димитров ме извика в кабинета си в областна администрация и ми каза: "Аз имам интерес към този имот – ще гледам там фазани!", разказа пред Plovdiv-online Камен Шишманов.

По думите му губернаторът обещал да даде на ловно-рибарското сдружение Съединение друга държавна земя до язовир, където да си построи вила.

После Зико извикал за справка Николай Аджеларов, който отговаря за държавната собственост в Областна администрация. След 10 минути служителят се върнал и казал, че няма друг терен до язовир в землището на Церетелево.

Според Камен Шишманов, преди него на килимчето на губернатора за същия казус е привикан и шефа на ЛРС Съединение 1906 Гено Чобанов и колегата му от ловната дружинка Кръстьо Комитов.

На 26-ти май 2016 г. ЛРС Съединение 1906 депозира в общината официална молба за стопанисване на имота, който дотогава ползва със заповед на кмета.

В края на май 2016 г. криминално е бутната стена от сградата на вилата, ползвана от ЛРС Съединение 1906.

На сесия на Общинския съвет на официално питане от общинския съветник от Патриотичния фронт Даниел Кацарски, кметът на Съединение обещава, че ще укрепи постройката.

В края на юли обаче пак по същия начин - от неизвестни, е съборена втора стена.

Така сградата става опасна и община Съденение започва разрушаването на вилата на 2 етапа – първо едната половина, след това другата половина, разказва Шишманов.

В навечерието на празника на Съединението - на 5-ти септември, разбрах от кмета на Съединение, че областният управител го е извикал и му е казал, че има интерес към имота, разказа още Шишманов.

По думите му Зико е викал за същия казус в кабинета си и бившия кмет на Съединение и настоящ шеф на ОбС Георги Руменов.

Общински съветник от Патриотичния фронт в ОбС Съединение ми каза, че губернаторът се заканил, че нито едно решение на местния парламент няма да мине, ако не сложи ръка на имота, казва още Камен Шишманов.

Преди 20 дни кметът на Съединение издава заповед за доразрушаване на остатъците и изтръгване на основите на постройката.

Защо обаче разрушиха основите, пита риторично Шишманов.

Причината е да се приватизира държавния имот и Зико да си направи там собствена губерния, възмущава се общинският съветник.

Това е организирана престъпна група, бесен е ловецът.

Кой е заявил апетити към този имот - пред мен, пред Гено Чобанов и пред Кръстьо Комитов - областния управител на Пловдив Здравко Димитров, заключава общинският съветник.

На 15-ти септември ЛРС Съединение 1906 подава втора молба за стопанисване на вилата, като обещава преди това напълно да я възстанови.

По нея също няма движение.

На 16 септември Камен Шишманов отива с екип на частна телевизия да снимат предаване за случая.

Заварих там червен бус и бяла лимузина, чиито регистрационни номера съм записал.

Четирима работници бяха бутнали беседката и изнасяха покрива й, разказа Камен Шишманов.

Приближих се незабелязано зад гърба на един от работниците, който точно докладваше по телефона: "Бате Здравко, свършихме си работата, повече не може да рушим, защото е опасно."

Попитах го: "С бате Здравко - областния ли говориш?" и той ми каза: "Да", разказа още Шишманов.

Работникът даже попитал ловеца губернатора ли го праща.

Не, не ме праща областния управител, отвърнал общинският съветник.

На следващия ден той е подал сигнал в Апелативна прокуратура Пловдив от името на ЛРС Съединение 1906.

Ловците, които от 40 години се помещават в тази вила, се опасяват, че тези 5, 5 декара ще бъдат изкупени от частната фирма – вече собственик на бившата сграда на ЛРС Сокол - Пловдив.

С официално решение Управителния съвет на Ловно-рибарското сдружение Съединение 1906 настоява областният управител да даде разрешение на община Съединение да възстанови бутнатата вила.

Един губернатор на София област си отиде, трябва да си отиде и областният управител на Пловдив област, категоричен е Шишманов.

Припомняме, че шефът на ловната дружина в Съединение - Гено Чобанов, е свидетел по делото срещу пловдивския бизнесмен Атанас Червенков - Райфъла, за поръчкови палежи, сред които и кола на самия Чобанов.

Конфликтът между тях, според свидетелствата в съда на друг от жертвите на серията палежи - бившия депутат от ГЕРБ Антоний Йорданов, станал заради това кой да оглави новия Български ловно-рибарски съюз.

Чобанов дори забранил на Райфъла да бракониерства из ловните полета на Съединение, които подсъдимият бизнесмен ги имал за бащиния.

Апетитите на областния управител Здравко Димитров към ловните полета на Съединение се появяват след като Райфъла е зад решетките и подсъдим по дело за серия поръчкови палежи и опит за убийство на лекар.


Добавете коментар

Защитен код Обнови