vbaeva-2

Теньо Манолов и Стоян Димитров си делнали 180 хилядарки

Над 180 000 лева, извън заплатите си, са  получили  зам.-кметовете Теньо Манолов и Стоян Димитров и други общински служители от Асеновград за по-малко от година и половина. По два от проектите ръководител е зам.-кмета Теньо Манолов, а по други 4 - другия зам.-кмет  инж.Стоян Димитров. В схемата за получаване на пари от бюджетите на проектите са и други служители от отделите Правен, Финансов и Обществени поръчки. Това обявиха на пресконференция днес общинските съветници Маргарита Стоилова и Манол Генов от БСП.

По думите на Манол Генов  хората по проектите са  едни и същи, като в тях влизат  удобни коалиционни партньори и приятелския кръг на  кмета.

За пример общинските съветници дадоха проектите за реконструкция на пътя Избегли-Конуш-Поповица, където  месечното възнаграждение на зам.-кмета инж. Стоян Димитров е 950 лева, а на счетоводителя и експерта –по 700 лева. зам. –кмета Стоян Димитров  е взел общо сумата от 16 150 лева е като ръководител  на пътния проект. Като ръководител  на още 2 проекта, обаче той е вземал месечно съответно по 480 и по 300 лева, посочиха общинските съветници от БСП.

За проекта „Спорт след училище” ръководителят -  зам.-кмета Теню Манолов взема по 400 лева. а по Проекта за дневен център на деца с увреждания, където  ръководителя, сегашната депутатка и бивша зам.-кметица на Асеновград, Силвия Хубенова е получила 4200 евро възнаграждение, а нейният технически секретар -3000 евро.

Ръководител на 1 и старши експерт по 3 проекта е   Георги Ангелов от администрацията в Асеновград, който по длъжност отговаря за Проекти, програми и международно сътрудничество и това, за което взема пари по граждански договор му влиза в задълженията по трудов, обясни  маргарита Стоилова – председател на ОбщС на БСП Асеновград.

Според отговора на кмета на Община Асеновград всички, които работят по европроектите го правели на граждански договор и в извънработно време.

Според общинските съветници от левицата това, на практика,   е невъзможно, защото как може да се види докъде е стигнал даден обект, ако не е през светлата част на деня, което е  и в рамките на работното време -  пита  Манол Генов.

Общинските съветници ще сезират Сметната палата и ще продължат да задават въпросите си, относно  Консултантските фирми, които обслужват проектите, връзките им с ГЕРБ и капацитета на обслужващите проектите, както и тяхното последстващо финансиране.

Последно променена в Вторник, 02 Ноември 2010 16:52

Коментари  

rere
0 #1 rere 09-11-2010 03:46
Съветници от БСП Асеновград сезират Сметната палата за 180 хил. лева хонорари от европроекти
от Asenovgrad.info

* размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете шрифта увеличете шрифта
* Печат
* Е-мейл
* Коментирайте първи!

Общински съветници от БСП-Асеновград ще сезират Сметната палата за хонорарите, които взимат служители на община Асеновград от европроекти. Става въпрос за над 180 000 лева, които са получили зам.-кметовете на Асеновград Теньо Манолов и Стоян Димитров за по-малко от година и половина извън заплатите си, обявиха общинските съветници Маргарита Стоилова и Манол Генов.

В схемата за получаване на пари от бюджетите на проектите са и други служители на асеновградската община от отделите „Правен", „Финансов" и „Обществени поръчки", уточниха те. Според Манол Генов хората по проектите са едни и същи, като в тях влизат удобни коалиционни партньори и приятелския кръг на кмета Христо Грудев.

За пример общинските съветници дадоха проекта за реконструкция на пътя Избегли-Конуш-П оповица, за който ръководителят Стоян Димитров взима по 950 лева месечно. Димитров ръководи още 2 проекта, за които взима съответно по 480 и 300 лева месечно.

Георги Ангелов, който по длъжност отговаря за Проекти, програми и международно сътрудничество, е ръководител на един и старши експерт по 3 проекта. Тук парадоксът е, че Ангелов взима пари по граждански договор за нещо, което му е задължение по трудовия договор, заяви Маргарите Стоилова.

В отговор на обвиненията, кметът на Асеновград заяви, че ръководителите на проектите задължително се одобряват от органа по договаряне , а това може да бъде изпълнителна агенция към съответното министерство или ОП "Административе н капацитет". Самите експерти са предмет на оценка и одобрение и във връзка с компетенцията е необходими нашите служители да участват по проектите, каза още Грудев. По отношение на заплащането искам да подчерта, че сумите, които са предмет на възнагражденият а са одобрени от съответните органи и не подлежат на намаляне, уточни кметът. Те се изплащат след отчет за извършената работа, която се доказва със съответните документи и задължително трябва да съвпадне с работното време на служителя, категоричен бе Христо Грудев.

DARIK news
цитат
Deana
0 #2 Deana 18-06-2018 11:58
I'm curious to find out what blog platform you have been working with?
I'm having some minor security problems with my latest site and I'd like to find something more safeguarded.
Do you have any suggestions?

Check out my web blog: Top News: https://www.neoadviser.com/
цитат
KGB
0 #3 KGB 18-06-2018 12:18
Deana -POLICE !!!!!!
цитат
памет
0 #4 памет 19-06-2018 13:56
По времето на ГЕРБ в общината бяха спечелени много европроекти, за разлика от сега. Все още работят по проекти от тяхно време, но сега има милионни финансови корекции / кражби /. А сумите за, които пишат са измислици. За това и нищо не излезе от проверката.
цитат

Добавете коментар

Защитен код Обнови