Печат на тази страница

Социолози: ГЕРБ бие БСП с 4%

Петък, 24 Май 2019 12:36 | | | 0 Коментирай

Премиерът Борисов лично се зае с кампанията на ГЕРБ, класическа кампания на успехите и класическа мобилизация анти-БСП. Тези фотоси, видеа от автомобила, който той кара, ги разглеждаме и метафорично. Това символизира кой кара влака, кой кара автомобила в ГЕРБ, коментира социологът Боряна Димитрова от Алфа Рисърч в предаването „Лице в лице” на Би Ти Ви.

Тезата на БСП, че ще се бори за предсрочни избори се оказа недостатъчна за европейските избори. Те имат един единствен фокус, каза още Боряна Димитрова.

Освен един активен Борисов имаме и един незабележим Цветанов, но….Ако съдим по неговата Фейсбук активност става ясно, че Цветанов всеки ден е на няколко срещи, а това са изборите на твърдите ядра, на организациите. Тази активна работа на г-н Цветанов не трябва да се подценява”, посочи Димитър Ганев от социологическа агенция Тренд.

Има технологично объркване на част от симпатизантите на левицата заради „Коалиция за България”, от която е част АВБ. Ще има коефициенти взети от БСП, допълни Ганев.

Не е невъзможно ГЕРБ да победи, но по-вероятно е БСП да го направи. Неизвестен фактор е Борисов. Как тази седмица се отразява на социологическите проучвания неговата активност? Пресоли с присъствието си или се показва като големия мъж, ще разберем в неделя. Борисов блестящо играе, но направи огромна груба грешка – присъедини президента към БСП, анализира социологът Андрей Райчев от червената агенция Галъп.

Не смятам, че всичко е предрешено. На една писта играят ВМРО и ВОЛЯ. Голяма част от избирателите Марешки може да вземе от БСП. Това е кампания на амплитудите, забелязваме Браунови движения, посочи Боряна Димитрова.

ДПС преди 2 години получи рана в сърцето. Тя се казва Лютви Местан, който взе 100 000 гласа. За ДПС тези избори са като контролен преглед на стадиона. За тях цифрата 350 000 е сакралната. Ако мине тази граница, са вътре, смята Андрей Райчев. ВМРО са малко над ръба. Има нови избиратели, които са нестабилни и Джамбазки трябва да трепери до последно, предупреди Райчев.

ЕТО ПОСЛЕДНИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ: ГЕРБ - 31,1%, БСП - 26,6%, ДПС - 13,9%, ВМРО - 6%, Воля - 4,9%.

Асеновград онлайн

Добавете коментар