Печат на тази страница

Болницата в Асеновград иска ДКЦ

Вторник, 16 Април 2019 12:32 | | | 3 Коментирай

Д-р Иван Червенков Д-р Иван Червенков Снимка: AS-online

За създаване на Диагностично-консултативен център като допълнително звено към МБАЛ -Асеновград настоява ръководството на лечебното заведение. Докладната записка вече е депозирана пред Общинския съвет на града, който е собственик на болницата. Дебатът предстои идната сряда, за когато е насрочена априлската сесия.

„Вграденото" в болницата ДКЦ ще изпълнява доболничната помощ, от която досега бяха лишени пациентите. Така лечебното заведение ще разшири кръга на медицински услуги.

Новият център има за цел да съкрати пътя на болните до достъпа до специалистите в болницата и да създаде възможност за по-добро възнаграждение на лекарите.

„Ще се намалят разходите на пациентите за лечение, тъй като няма да се налага те да търсят лекари-специалисти в други лечебни заведения в града или да се налага да пътуват до Пловдив", обясни д-р Иван Червенков, управител на МБАЛ -Асеновград.

Новата доболнична структура ще разполага с 10 кабинета, в които ще работят различни специалисти от болницата. Ще има обособена манипулационна и допълнителна зала за нуждите на новия медицински център. ДКЦ-то ще има клинична лаборатория и възможност за рентгенови изследвания.

„Болницата разполага с модерна лаборатория за изследвания, която обаче в момента не работи с пълен капацитет, защото обслужва основно хоспитализираните пациенти. Добрата вест е, че когато бъде създадено ДКЦ всички здравно-осигурени пациенти ще могат да се възползват от услугата, а лекарите бързо да поставят точната диагноза. Това ще довело до тотална промяна в обслужването на пациентите и в условията", каза още д-р Червенков.

Диагностично-консултативният център ще бъде разположен на втория етаж в новото крило на лечебното заведение. След решението на Общинския съвет започват процедури по утвърждаване на структурата. Тя може да започне да работи най-рано в началото на следващата година.

Източник: DCC news

Последно променена в Вторник, 23 Април 2019 07:37
Асеновград онлайн

Comments  

Киро-Бръснара
0 #1 Киро-Бръснара 16-04-2019 20:47
Лихварите на Асеновград са Румен Симеонов Демерджиев-Мунг ата,Таня Демерджиева-Мун говица,Светльо Руменов Демерджиев-Мунг ети,мангала Танка-това са агуптите(пумашк и цигани),Албен Юнаков-Алчо,Пет ьо Митев,Стоян Михов-Старшинат а и дилъра на хероин за Стоево и Мулдава черния и миризлив циганин Сабрито-Кюрда(т ова му е телефона за поръчка на хероин 0885777771) на много хора им взеха апартаментите тия боклуци и много хора погребаха да се кастрират всички лихвари кастротора ще бъде Живко-Митничара
Quote
ДР..Чуков
0 #2 ДР..Чуков 17-04-2019 11:17
Аз излекувах Петърчо от Анална депресия.
Quote
Петър Пейчев
+1 #3 Петър Пейчев 17-04-2019 15:57
Диндо е само един миризлив мангал и рязана карабина. Диндо има малка и увиснала пишка.
Quote

Добавете коментар