vbaeva-2

Искат доживот за ромка, удушила баба за 5 лв.

Неделя, 08 Октомври 2017 09:28 | | Печат | Е-мейл | 5 Коментирай

Донка Петкова Донка Петкова

Реацидивистката Донка Петкова /38/ застава пред Окръжен съд Пловдив утре по обвинение за жестокото убийство на 84-годишна жена в село Дълбок извор, извършено на 01.02.2017 г.

До момента Петкова е осъждана общо пет пъти, включително за грабеж, като за последно излязла от затвора през юни 2014 г. и оттогава заживяла в с. Дълбок извор.

Прокуратурата иска доживотна присъда за Петкова, която е от ромската махала на Чирпан.

През януари 2017 г. обвиняемата се запознала с 84-годишната Иванка Кукова, която живеела в същото село.

Донка й предложила да полага грижи за нея – да й пали печката, да помага в домакинството, срещу което да получава малко заплащане. Иванка се съгласила.

Обвиняемата започнала да ходи всеки ден в къщата на пострадалата, вършела дребни домакински задължения, като за услугите получавала по 2-3 лева.

На 1 февруари 2017 г., към 9 часа, Донка Петкова отишла в дома на баба Иванка.

Жената била будна и облечена, седяла на едно от леглата в дневната стая.

Обвиняемата почистила пепелта от печката, заредила с дърва и я запалила.

След това, седнала на леглото до Иванка, като поискала да й даде 5 лева, за да си купи кафе и филтри за цигари.

Бабата обяснила на Донка, че няма пари, защото още не била взела пенсията си.

Обвиняемата се ядосала и се нахвърлила върху Иванка. Хванала я за гърлото.

Жената се опитала за кратко да я отблъсне и казала, че ще й даде пари, като вземе пенсията.

Обвиняемата я ритнала и притиснала към ръба на плота на мивката, при което й причинила охлузвания по шията и главата.

След като я пуснала, Иванка паднала на пода в стаята.

Обвиняемата скочила върху нея, притиснала я с колене в областта на гръдния кош, като я стискала с ръце за шията, докато Иванка престанала да дава признаци на живот.

През цялото време, преди да настъпи смъртта й, пострадалата жена била в съзнание. Тя викала и правела опити да се отбранява.

След като разбрала, че Иванка е мъртва, обвиняемата свалила от ушите й златните обици и ги прибрала в джоба на жилетката си.

След това взела от етажа на къщата, който бил обитаван от Иванка, два килима, единия тип „мокет", а другия – персийски, както и пътека, поставена в бял чувал, и прозрачна чанта с намиращите се в нея розов чаршаф, одеяло, хавлия и калъфка за възглавница.

За отнемането на тези вещи Донка Петкова е предадена на съд по обвинение за кражба при условията на опасен рецидив - престъпление по чл. 196 ал.1 т.1 във връзка с чл. 194 ал.1 във връзка с чл.29 ал.1 буква А и буква Б от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че отнетите вещи обвиняемата Петкова оставила в домовете на свои познати от селото, след което се прибрала в дома си и започнала да върши обичайните си задължения. Там скрила златни обици в сак.

Малко по-късно роднини на Иванка открили трупа й и се обадили на тел. 112.

Същия ден Донка Петкова била задържана.

По делото е била назначена тройна съдебно-медицинска експертиза, според чието заключение, смъртта на Иванка е настъпила в резултат на механична асфиксия при притискане на шията с ръце /удушване/.

Спрямо обвиняемата Донка Петкова е взета мярка за неотклонение „задържане под стража" и понастоящем се намира в затвора в Сливен.

Последно променена в Петък, 13 Октомври 2017 08:45

Коментари  

Живко-Митничара
-2 #1 Живко-Митничара 08-10-2017 10:30
Лихварите на Асеновград са Румен Симеонов Демерджиев-Мунг ата,Таня Демерджиева-Мун говица,Светльо Руменов Демерджиев-Мунг ети,Албен Юнаков-Алчо,Тан ка,Петьо Митев,Стоян Михов-Старшинат а и дилъра на хероин за Стоево и Мулдава Сабрито-Кюрда все копелета мръсни.
цитат
dindo
0 #2 dindo 08-10-2017 19:27
tia mishki gnusni petar4o oligofrena i k.kostov bokluka sa dolni mishki shte gi prebia balacite as sam bogat te kakvo imat gladnicite elate da vi dam evra......dolar i......i mnogo.....mnogo ....levove gladnici
цитат
петърчо
0 #3 петърчо 09-10-2017 09:50
Тази гладна въшка диндо се насра боклука мръсен. Диндо щял да купува хотел асеновец-ха ха ха ха ха. Ама друг път. Диндо е ГьотФерен и гладна въшка. Тоя боклук се прави на голямата работа, но е пълен мизерник.
цитат
Костов
0 #4 Костов 10-10-2017 13:42
Диндо е ГьотФерен и гладна въшка. Тоя боклук се прави на голямата работа, но е пълен мизерник. Освен това, че диндо свинята караше пиян и дрогиран.
цитат
dindo
0 #5 dindo 10-10-2017 20:23
shte vi prebia gnusni pedali petar4o oligofren....kk ostov bokluk
цитат

Добавете коментар

Защитен код Обнови