Рецидивистка удуши баба за 5 лева

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Донка Петкова /38/ за жестоко убийство на 84-годишна жена в село Дълбок извор, извършено на 01.02.2017 г.

До момента Петкова е осъждана общо пет пъти, включително за грабеж, като за последно излязла от затвора през юни 2014 г. и оттогава заживяла в с. Дълбок извор.

През януари 2017 г. обвиняемата се запознала с пострадалата - 84-годишната И.К., която живеела в същото село.

Донка Петкова й предложила да полага грижи за нея – да й пали печката, да помага в домакинството, срещу което да получава малко заплащане. И.К. се съгласила.

Обвиняемата започнала да ходи всеки ден в къщата на пострадалата, вършела дребни домакински задължения, като за услугите получавала по 2-3 лева.

На 1 февруари 2017 г., към 9 часа, Донка Петкова отишла в дома на И.К.

Жената била будна и облечена, седяла на едно от леглата в дневната стая.

Обвиняемата почистила пепелта от печката, заредила с дърва и я запалила.

След това, седнала на леглото до И.К., като поискала да й даде 5 лева, за да си купи кафе и филтри за цигари.

Пострадалата обяснила на Донка, че няма пари, защото още не била взела пенсията си.

Обвиняемата се ядосала и се нахвърлила върху И.К. Хванала я за гърлото.

Жената се опитала за кратко да я отблъсне и казала, че ще й даде пари, като вземе пенсията.

Обвиняемата я ритнала и притиснала към ръба на плота на мивката, при което й причинила охлузвания по шията и главата.

След като я пуснала, И.К. паднала на пода в стаята.

Обвиняемата скочила върху нея, притиснала я с колене в областта на гръдния кош, като я стискала с ръце за шията, докато И.К. престанала да дава признаци на живот.

През цялото време, преди да настъпи смъртта й, пострадалата жена била в съзнание. Тя викала и правела опити да се отбранява.

След като разбрала, че И.К. е мъртва, обвиняемата свалила от ушите й златните обици и ги прибрала в джоба на жилетката си.

След това взела от етажа на къщата, който бил обитаван от И.К., два килима, единия тип „мокет", а другия – персийски, както и пътека, поставена в бял чувал, и прозрачна чанта с намиращите се в нея розов чаршаф, одеяло, хавлия и калъфка за възглавница.

За отнемането на тези вещи Донка Петкова е предадена на съд по обвинение за кражба при условията на опасен рецидив - престъпление по чл. 196 ал.1 т.1 във връзка с чл. 194 ал.1 във връзка с чл.29 ал.1 буква А и буква Б от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че отнетите вещи обвиняемата Петкова оставила в домовете на свои познати от селото, след което се прибрала в дома си и започнала да върши обичайните си задължения. Там скрила златни обици в сак.

Малко по-късно роднини на И.К. открили трупа й и се обадили на тел. 112.

Същия ден обвиняемата Донка Петкова била задържана.

По делото е била назначена тройна съдебно-медицинска експертиза, според чието заключение, смъртта на И.К. е настъпила в резултат на механична асфиксия при притискане на шията с ръце /удушване/.

Спрямо обвиняемата Донка Петкова е взета мярка за неотклонение „задържане под стража" и понастоящем тя се намира в затвора в Сливен.

Най-тежкото, предвидено от закона, наказание за престъпленията, в които Петкова е обвинена, е доживотен затвор без замяна.

Последно променена в Вторник, 22 Август 2017 17:48

Comments  

Живко-Митничара
+1 #1 Живко-Митничара 11-08-2017 13:13
Лихварите на Асеновград са Румен Симеонов Демерджиев-Мунг ата,Таня Демерджиева-Мун говица,Светльо Руменов Демерджиев-Мунг ети,Албен Юнаков-Алчо,Тан ка,Стоян Михов-Старшинат а,Петьо Митев и дилъра на хероин за Стоево и Мулдава Сабрито-Кюрда всичките са копелета долни.
Quote
Petarcho
0 #2 Petarcho 11-08-2017 15:14
Vsichki lihvari sme nomer 1.a vii koito pishite za nas ste zavisnizi i nekadarni,tova e...
Quote
Костов
0 #3 Костов 14-08-2017 21:50
Те са :Цитит от Живко-Митничара:
Лихварите на Асеновград са Румен Симеонов Демерджиев-Мунгата,Таня Демерджиева-Мунговица,Светльо Руменов Демерджиев-Мунгети,Албен Юнаков-Алчо,Танка,Стоян Михов-Старшината,Петьо Митев и дилъра на хероин за Стоево и Мулдава Сабрито-Кюрда всичките са копелета долни.
Quote

Добавете коментар