vbaeva-2

Полицаи увещавали роми да не ходят в съда

Започна делото в Районен съд-Асеновград за вземане на най-тежката мярка "Задържане под стража" спрямо 9-мата роми обвинени в извъшване на хулигански действия и причиняване на телесни повреди при инцидентите на 26.06.2017 г. край язовир "40-те извора" и пред болницата в Асеновград.

С решаването на казуса се е заел лично председателят на Асеновградския съд Иван Шейтанов.

Прокуратурата е с подсилено участие и се представлява от прокурорите от Районна прокуратура-Асеновград Савов и Молев.

Процесът бе отложен за 13 ч. за да бъде осигурена възможност на защитниците да се запознаят с материалите от разследването.

Адвокат Красимир Елдъров - защитник на трима от обвиняемите - Славчо Михайлов, синът му Ангел Михайлов и шуреят му Васил Иванов, поиска съдът да допусне да присъства в залата по един близък на клиентите му.

Според адвокат Елдъров рано сутринта полицейски служители са посетили близките на обвиняемите по домовете им и са ги увещавали да не отиват в съда. Той поиска съдът да даде указания за пропускане през полицейския кордон по един близък на обвиням, който е поискал това.

"При положение, че делото се разглежда открито, в присъствието на много поканени и присъстващи в залата журналисти, няма причина да не се намери място поне за по един, посочен от обвиняемите техен близък" - аргументира искането си защитника. адвоката.

Въпреки противопоставянето на прокурорите Савов и Молев, съдия Шейтанов уважи искането. 

Делото продължава от 13 ч.

Последно променена в Вторник, 11 Юли 2017 12:57

Коментари  

БЪЛГАРИН
+3 #1 БЪЛГАРИН 03-07-2017 13:26
ТОЗИ ОХРАНЕН ЗАЩИТНИК НА МАНГАЛИТЕ,СЪЩО ТРЯБВА ДА ГО БИЯТ.ТОВА АДВКАТИТЕ СА ГОЛЯМА ИЗМЕТ-ЗА ПАРИ СА ГОТОВИ И МАЙКИТЕ СИ ДА ПРОДАДАТ.АКО БЯХА БИЛИ СИНЪТ МУ,ПАК ЛИ ЩЕШЕ ДА ЗАЩИТАВА МАНГО?
цитат
Костов
0 #2 Костов 03-07-2017 13:54
Миризливият диндо да се маха от града.За нищо не става този мизерник и гладна въшка.
цитат

Добавете коментар

Защитен код Обнови