vbaeva-2

Д-р Катя Попова с приемна в Караджалово

На приемната Георги Георгиев потърси помощ от народния представител във връзка с проблем, който съществува от 2008 г.

По думите му негови съседи, които отглеждат крави, не спазват нужната хигиена за изхвърляне на животинските отпадъци. Години наред Георгиев и съседите му са принудени да дишат зловонната миризма, която привлича множество насекоми особено лятото, а изпаренията създават здравословни проблеми.

До момента има подадени куп жалби до кмета на Общината и до Районната здравна инспекция - Пловдив.

Към днешна дата обаче е налице само една проверка от еколозите на Община Първомай. Те са установили, че жалбите са основателни. Връчен е Протокол на животновъдите със срок на изпълнение.

„Тези предупреждения обаче не притесниха животновъдите и те си правят каквото си искат, дори използват заплахи и сила, ако им се направи забележка." - жалва се Георгиев.

Оказа се, че сега надеждите на хората са насочени към народния представител. Д-р Попова се ангажира да посети Караджалово, за да се запознае лично с положението.

Катя Попова обеща да проведе разговор с кметицата на селото и да се потърси възможност за организиране на общоселско събрание. На него да се определи маршрута на животните на всички животновъди от селото, за да не пречат при преминаването си на никого.

Народният представител обеща още да говори с експерти от Министерството на здравеопазването, Министерството на земеделието и МОСВ.

Последно променена в Четвъртък, 11 Август 2016 18:52

Добавете коментар

Защитен код Обнови