vbaeva-2

Шефът на затворите: Алексей Петров симулира

Вторник, 21 Септември 2010 17:27 | | Печат | Е-мейл | 0 Коментирай

Становището на ген. Петър Василев, шеф на затворите вБългария, за „клиента” му Алексей Петров е, че спрямо него няма упражнено насилие и вероятно е симулирал. По думи на генерала бившият съветник на ДАНС обяснява, че причина за окървавения му нос е това, че паднал по пътя между леглото и тоалетната в болничната стая. „Той сам твърди, че упражнено насилие по отношение на него от трето лице няма!” – допълни гостът в предаването на Иван и Андрей.

В отговор на това, че самият Алексей Петров смята, че се готви неговото физическо ликвидиране, директорът на ГД „Изпълнения на наказанията” заяви, че за сега такава случка в нашите затвори не е имало. „Надявам се да го съхраним!” – коментира още той.

Митьо Очите три пъти е излизал в отпуска като затворник и редовно е засичан в дискотеки и на яхти, обграден с хубавици. Шефът на затворите определи като „негов модел на поведение” това, че скандалният затворник се е качил на яхта, за да се придвижи по време на отпуската си от затвора.

На обвинението, че е почивал на плажове на Митьо Очите в Созопол, шефът на затворите отговори: „Ако аз бях гост на Митьо Очите, най-малко ми се полагаше яхта!”. Ген. Василев обясни, че ако това твърдение е вярно, той по-скоро щеше да е в компанията на миски и моделки, а не заедно със съпругата си, дъщеря си и  внучката.

Относно честите заболявания на затворниците началникът на ГД „Изпълнения на наказанията” каза шеговито: „Сигурно не им е много приятно в затвора и затова им се налага често да бъдат лекувани”.

„Валтер Папазки не съм го виждал през живота си!” – бе категоричен ген. Василев в отговор на твърдения, че хазартният бос получавал подаръци и пребивавал в привилегировани условия в затвора.

Ген. Петър Василев е бил зам.-началник на затвора, в който Ахмед Доган е лежал. Той сподели, че с лидера на ДПС са се виждали. „Не виждам основание да ми е сърдит за нещо!” – добави той.


Добавете коментар

Защитен код Обнови