Д-р Хр. Грудев: Имам добър екип, ще изправя Асеновград на крака!

Вторник, 05 Ноември 2019 13:13 | | Печат | Е-мейл | 0 Коментирай

13,5 млн. лв. е дълга на Асеновград, още 7,2 млн. лв е финансовата корекция за водния цикъл

В  секция 90 в квартал  Боянци Грудев е получил 24 гласа, а Караиванов - 390

Новият кмет на Асеновград и досегашен депутат д-р Христо Грудев благодари на всички за подкрепата и на партийната структура, която тази година е преминала през 3 тежки и напрегнати избора, с различен характер и специфика.Той обясни, че малко над 13 на сто е разликата между него и следващия кандидат – досегашния кмет Емил Караиванов.

Няма да кажа лоша дума за никой кмет, защото не знаем решенията, които е вземал каква среда и под какъв натиск са били взети, обяви още д-р Грудев.

Въпреки всичко той не скри тежкото финансово състояние на общината -  13,5 млн. лв. дълг и още 7,2 млн. , които трябва да бъдат платени като финансова корекция за т. нар. воден цикъл. Решението е потвърдено от Върховния административен съд. 

Друг любопитен факт е вота в 90-та секция - в ромската махала в Боянци. Там кандидатът на ГЕРБ има едва 24 гласа, а на БСП - 390 гласа.

Съставът на Общинския съвет е сложен, но ще направим мнозинство, категоричен бе д-р Грудев.

Той има идея - да бъде подготвена стратегия за развитието на общината за следващите 20 години и да направи повече от услугите да се извършват по електронен път, за да не губят хората времето си.

Имам подготвен екип от  хора, работили в администрациите с високо ниво на компетенция и смятам, че с тяхна помощ ще се справим с предизвикателството и ще изправим на крака община Асеновград, категоричен е д-р Христо Грудев. Той допълни, че ще обяви екипа си в понеделник и благодари за подкрепата на г-н Мараджиев и на колегите от Народното събрание, затова че "вървяхме заедно в тези нелеки избори и постигнахме успех".

Последно променена в Вторник, 12 Ноември 2019 19:36

Добавете коментар