vbaeva-2

Д-р Грудев съдейства за решаване на проблеми в Куклен

Народният представител от ГЕРБ-Пловдив област д-р Христо Грудев проведе открита приемна в Куклен.

Грудев се срещна с членове на общинската структура на партията, общински съветници и жители на Община Куклен.

На срещата дойдоха и кметът на общината Мария Белчева и председателят на Общинския съвет Пламен Гошев.

Сред жителите на общината, които дойдоха за съдействие от народния представител, бяха и отец Янко и членове на църковното настоятелство към храма „Св.Атанасий” в град Куклен.

Те обясниха, че е необходим спешен ремонт на покрива на светата обител.

Оказа се, че черквата е на 200 години, паметник е от регионално и местно значение, а за толкова време са инвестирани пари само за козметични ремонти.

След като ги изслуша д-р Грудев сподели, че процедурата по финансиране на един такъв ремонт не е лека.

„Преди да се стигне до същинския ремонт се изисква изготвяне на проект, след това разрешение от Митрополията и одобрение от Областна администрация, предвид опазване на културното наследство, уточни Грудев. Ето защо проблемът с намирането на средства на този етап е на по-заден план“, допълни народния представител. Христо Грудев  добави, че правителството има ресурс за такъв тип инвестиции, самият премиер Бойко Борисов винаги откликва на нуждите на вярващите, но, за да са издържани действията нормативно, е необходимо да се измине пътя по набавяне на необходимите разрешения“.

Представителите от общинската администрация пък попитаха за финансирането по Европроектите, както и по програма на ПУДООС.

Те се поинтересуваха и как се движи проектът със сметището. Грудев ги посъветва как да се действа по тези въпроси. Като бивш кмет на Асеновград той сподели пред кмета и председателя на Общинския съвет мнението си и за целесъобраното разходване на средствата, отпуснати в края на миналата година с Решение на Министерски съвет за дофинансиране на инфраструктурните обекти. Бяха обсъдени и въпросите във връзка с проектите за деретата и свлачищата.

На дневен ред бе и темата за развитието на съдебните дела, свързани с изграждането на Инсенератор на територията на Община Куклен. Беше повдигната и темата за възстановянане на горските пътища, след като фирмите подизпълнители приключат дейността си по сеч и извозване на дървения материал. В края на срещата д-р Грудев пое ангажимент да помогне за  разрешаване на поставените проблеми.

Последно променена в Понеделник, 29 Януари 2018 16:42

Коментари  

Радула-Пумака
0 #1 Радула-Пумака 21-01-2018 10:25
Лихварите на Асеновград са Румен Симеонов Демерджиев-Мунг ата,Таня Демерджиева-Мун говица,Светльо Руменов Демерджиев-Мунг ети,мангала Танка,Стоян Михов-Старшинат а,Албен Юнаков-Алчо,Пет ьо Митев и дилъра на хероин за Стоево и Мулдава черния и миризлив циганин Сабрито-Кюрда все копелета мръсни
цитат
Костов
0 #2 Костов 23-01-2018 09:20
Искам диндо да ми роди близнаци и затова го опъвам, но засега не може да роди. Може да е ялов, но ще го опъвам докато не роди.
цитат

Добавете коментар

Защитен код Обнови