vbaeva-2

Реновират Селскостопанската гимназия с европари

Понеделник, 25 Септември 2017 14:14 | | Печат | Е-мейл | 1 Коментирай

Карлово, Асеновград и Първомай са градовете в Пловдивска област, които ще получат средства по програма Региони в растеж.
Това съобщи координаторът на ГЕРБ Пловдив област Розалин Петков на пресконференция.
Най-много пари – 16 млн. лв., са предвидени за Карлово, като общината вече има сключени договори на стойност 11 млн. лв.
7, 2 млн. лв. от тях са само за обновяване на образователната инфраструктура в училищата и детските градини, а останалите - близо 4 млн. лв. са за градска среда.
Средства за повишаване на качеството на средата за обучение ще получат карловските училища и детски градини, посочи Петков.
Сред тях са СОУ Васил Левски, ОУ Св.св. Кирил и Методий, СОУ Христо Проданов, ОУ Район Попович, ЦДГ Първи юни ЦДГ Гина Кунчева, ОДЗ Васил Левски, ЦДГ Слънце, ОДЗ Зорница и ЦДГ Ана Козинарова в с. Розино.
В СОУ Христо Проданов ще бъде реконструиран плувния басейн. Ще се осигури достъп за лица в неравностойно положение, ще бъдат реновирани и санирани сградата и съблекалните и ще се модернизира сградата на цялото училище.
Във всички останали учебни и детски заведения, ще бъдат изградени нови или възстановени старите спортни, игрални площадки и фитнесзали, допълни координаторът на ГЕРБ Пловдив област.
В СОУ Васил Левски се доизгражда и модернизира с нови санитарни възли и съблекални стария физкултурен салон салон.
В ОУ Св. св. Кирил и Методий ще се изгради игрище за тенис на корт, а в ОУ Райно Попович - футболно игрище.
Карлово е по-напред в от община Пловдив , която в момента обявява процедурите, а Карлово вече плаща и ги изпълнява, отбеляза още Петков.
Той припомни, че ОП Региони в растеж стартира през 2017 г. и в нея са предвидени средства за 39 града.
Според изискванията на европейската програма до август трябваше да бъдат подадени 51 на сто от проектите.
Те се изпълняват до края на 2018 и след това стартират останалите 49 на сто.
За пореден път правителството спази обещанието си и осигури средства за българските училища, каза народният представител от ГЕРБ Пловдив област Младен Шишков.
По думите му общо 624 млн. лева евросредства по програма „Региони в растеж" тръгват към българските общини.
Досега са подписани 75 договора за 350 млн лв. В тях са обхванати 416 учебни заведения с 2 550 000 деца.
Новото тук е, че са предвидени не само средства за саниране и модернизация, а и ремонт реконструкция и оборудване на физкултурни салони.
Образованието е основен стратегически приоритет за ГЕРБ и ние ще направим всичко възможно нашите деца и младежи освен качествено образование да имат уютни и учебни стаи, както и физкултурни салони, посочи той.
Както каза премиерът Бойко Борисов –„ освен умни, децата ни трябва да са и здрави", цитира Шишков. Той припомни, че Региони в растеж е продължение на Регионално развитие - оперативната програма от миналия програмен период.
Третият кабинет на Бойко Борисов стриктно спазва програмата, приета в предизборната кампания с приоритет образование, инфраструктура, пътища, увеличение на учителските заплати.
Това посочи депутатът от ГЕРБ Пловдив област Запрян Янков.
Той съобщи, че за подобряване на материално-техническата база на Селскостопанската гимназия в Първомай е сключен договор на стойност 1 300 000 лв.
В реновирането не влиза спортната инфраструктура, уточни Янков.
Предстои Асеновград да подаде проекти за обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградите на детските градини, за модернизация на училища и рехабилитация на дворните пространства, но все още не е ясно на каква стойност, допълни той.

Последно променена в Понеделник, 02 Октомври 2017 14:58

Коментари  

Живко-Митничара
+1 #1 Живко-Митничара 25-09-2017 16:36
Лихварите на Асеновград са Румен Симеонов Демерджиев-Мунг ата,Таня Демерджиева-Мун говица,Светльо Руменов Демерджиев-Мунг ети,Албен Юнаков-Алчо,Тан ка,Петьо Митев,Стоян Михов-Старшинат а и дилъра на хероин за Стоево и Мулдава Сабрито-Кюрда все копелета мръсни.
цитат

Добавете коментар

Защитен код Обнови