Печат на тази страница

Кои са качествата на перфектната основа за пица?

Сряда, 16 Октомври 2019 14:36 | | | 23 Коментирай

Пицата е една от най-популярните храни на планетата. Основата на пицата почти винаги е решаващият фактор за разбиране на различни стилове на пица, от тънки до дебели. Кое прави основата перфектна ни разказват майстор-пицарите от Plovdiv pizza – Lozana.

Защо основата на пицата е толкова важна?

Причината е проста: коричката е основата, върху която се поставят всички останали съставки на пицата. Пица без основа е като кола без колела, или по-подходящо, като чаша вода без чашата.

Кое прави основата за пица перфектна?
Ето няколко от най-важните качества на перфектните основи за пица:
1. Вкус
Съществуват безброй вариации, свързани със съставките, използвани за оформянето на тестото и източника на топлина, използван за неговото изпичане. При тестото за пица в нюйоркски стил например се използва повече захар и това създава по-сладка коричка и допълнителния ефект от карамелизирането на долната страна. Печенето на основата във фурна на дърва, конвенционална фурна или фурна с въглища, също придава различни аромати.

2. Текстура
Това е качеството, по което може да се определи кой е експерт в качествената пица. Има огромни разлики в текстурите на основата при различните видове пица, от много хрупкави до еластични и меки.

3. Цялостност

Това може да обхваща много различни неща, включително текстурата, но най-добре може да се изрази като способността на основата да поеме теглото и съставките отгоре. По очевидни причини може да изглежда, че най-подходяща за това е по-дебелата кора. Това обаче не винаги е така. Има пици, които имат в съставките си огромното си количество сирене и гарнитура и имат сравнително тънки основи. Дори по-тънките основи, когато са оформени правилно, могат да ви изненадат с възможността си да задържат големи количества гарнитури върху тях.

Асеновград онлайн

Comments  

Петър Пейчев
-2 #21 Петър Пейчев 18-10-2019 21:13
Стойчо, който пише горният коментар е болен. Същия се представя като Теслата, а по рано беше Пипилянката. Стойчо беше изнасилен от 25 момчета и превъртя. Сега е в психиатрия и пише глупости. Повтаря едни и същи коментари. Има една мъжка курва, един страхливец, който дори няма име. Като му го вкараш и започва да вика Ха Ха, ръгай Пете ХаХА, давай Пете Ха Ха. Абе нещастник, страхлива анонимна мишка, ще продължавам да те праскам Ха ха ха. А Коко просто си е нашмъркан.Ебе го Панчо Константинов. Най обичам Чанко амортисьорчето нагоре и надолу, нагоре и надолу. Къде се скри този педал Чанко асансьора нагоре и надолу, нагоре и надолу докато му пръснат задника.
Quote
Чанко амортисьора
0 #22 Чанко амортисьора 22-10-2019 08:30
Горният коментар е на мъжка проститутка, която пише под чуждо име. Курвите сменят постоянно имената. Вие сте жалки измислени анонимни мъстии, независимо дали сте се кръстили Пандо, Иван, Вълкан, Стойчо, Валю президент, петърчо и т.на. Вие не сте мъже, вие сте страхливи мишки. Аз си пиша името, а вие нещастни мъстии сте скрити в мишата си дупка. Петър Пейчев е измислена анонимна женска курва. Най ми харесва как петърчо си го вкарва в задника и започва нагоре и надолу, нагоре и надолу. Затова му викал мишина От днес мишина се нарича Мишина асансьора -нагоре и надолу, нагоре и надолу. Голяма курва си петърчо
Quote
Петър Пейчев
+2 #23 Петър Пейчев 22-10-2019 20:41
Ей глупаци нищо не можете да измислите.Препи свате мойте думи и фрази, преписвате всичко, което можеше да бъде преписано. Вие сте жалки измислени анонимни мъстии и освен това сте глупави,ама много кухи лейки, които не могат нищо да измислят с пилешките си мозъчетата. Тъпако аз съм Петър Пейчев и винаги си пиша името, така че коментара който съм написал и съм си писал името не е на анонимен педал, а анонимните педали сте вие боклуци, който пишете под различни измислени имена като Пандо, Иван, Вълкан, Стойчо, Валю президент, Чанко, Лалина, Ха ха, Коко, Жарата и други. Нито един от вас не смее да си пише истинското име защото сте страхливи мишки, вие не сте мъже. Нямате капка акъл,никаква фантазия защото сте глупави кухи лейки. Дори и това с Чанко асансьора или амортисьора повтаряте като папагали. Чанко амортисьор се казва Чанко асансьора защото амортисьора изпуска и от задника на Чанко потече с.ерма.Чанко има ново име Чанко хеликоптер .
Quote

Добавете коментар