vbaeva-2

Връзка Асеновградско - Скобелева майка - Тракия

Събота, 16 Септември 2017 16:13 | | Печат | Е-мейл | 15 Коментирай

Възможността за изграждане на пътна връзка Асеновграско шосе - Скобелева майка - магистрала „Тракия" обсъдиха на извънредна работна среща министър-председателят Бойко Борисов, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров и кметът на Асеновград Емил Караиванов. На срещата присъства и народният от ПП ГЕРБ инж. Атанас Ташков.

Те разгледаха на картата на Пловдив участъкът от околовръстния път, който все още не е изграден и който е необходим за извеждане на движението на тежкотоварни автомобили от града.

„Строежът на пътя Пловдив-Асеновград върви с добри темпове. Като направиш нещо ново веднага се вижда старото, ненаправено. Околовръстното шосе е на повече от 40 години, а Пловдив е от градовете с най-голям икономически растеж и бизнесът, и износът с тировете е огромен", заяви премиерът Бойко Борисов. От инспекцията стана ясно, че строителните работи вървят в срок и до края на годината е напълно възможно успоредният път на сегашното Асеновградско шосе да бъде готов. „Осигуряването на кръговото кръстовище и връзката с магистралата е изключително важно за безопасноto преминаване", конкретизира премиерът.

Според кмета на Пловдив Иван Тотев изграждането на тази отсечка не само завършва Околовръстния път, но и решава много градски въпроси от гледна точка на натовареност на трафика, износване на пътна мрежа, така че стартирането на работата по този проект е важно.

„Индустриалните зони около града се разраснаха значително и със съществуващото шосе сме осигурени основно запад София и интермодалния терминал. Но в посока изток – Бургас и на север Варна, Шумен и Велико Търново движението минава през града, тъй като е най-удобния маршрут", посочи кметът.

„Прекрасно е, че заедно с премиера търсим решение на общите проблеми на града и както той спомена Пловдив е един от градовете, който генерира значителна част от БВП на страната", допълни той.

Асеновградско шосе е доста интензивен трафик, като по данни на АПИ през него на денонощие преминават близо 24 000 автомобила, което го прави най-натоварения път след автомагистрала „Тракия".

По проект на Околовръстното шосе и Асеновградско ще бъде изградено кръстовище с кръгово движение. Бъдещата пътна връзка – продължение на Околовръстното и връзката с пътен възел Скобелева майка преминава през земеделски земи, за които ще бъде стартирана процедура за отчуждаване. По този начин трафикът, който ида от Родопите в посока столицата и морето няма да преминава през Пловдив.

Паралелно с това ще се работи и по изграждане на локалните платна, успоредни на Асеновградско шосе, за да може хората, които работят в Тракия икономическа зона, да имат по-лесен достъп до производствените компании, разположени по оста Пловдив-Асеновград.

„Ремонтът върви с изпреварващ график. Надяваме се при хубаво време да го завършим до края на годината, което е една година предсрочно. Без изграждането на този пътен възел – Околовръстно шосе - Скобелева майка, и без изграждането на източната връзка, движението ще бъде насочено като във фуния и вместо да го подобрим, ще го усложним", обясни и Юлиян Инджов, собственик на фирмата изпълнител „Иса 2000". По думите му бързо трябва да се проектират локалните платна за движение и достъп до предприятията.

Преди днешната среща премиерът Борисов посети град Девин, където откри ремонтиран топлопровод за минерална вода, което е важно за спа туризма в региона, тъй като туристите вече ще използват водата за лечение, в която има силиций.

Последно променена в Понеделник, 25 Септември 2017 12:54

Коментари  

dindo
-1 #11 dindo 19-09-2017 12:15
utre davam kurban elate dvamkata gladnici pisatelite
цитат
dindo
-2 #12 dindo 19-09-2017 12:16
utre vi vikam pred surov supera elate shte vi prebia groznici elate
цитат
dindo
0 #13 dindo 19-09-2017 21:58
dnes k.kostov i petar4o groznicite jadoha boy ot men tia mishki prebih gi mishkite
цитат
Костов
0 #14 Костов 20-09-2017 09:40
Този клошар диндо отново се изложи. Прави се на богаташ, но е гладна въшка и педал. Същия мизерник пее на куките. Диндо и джингата са долни педали.Диндо краде и лъже и е мъжка проститутка и миризливец!
цитат
петърчо
0 #15 петърчо 20-09-2017 09:43
Ей диндо, гладна въшко, ти си певеца на куките и се прави на голямата работа. Диндо щял да купува хотел асеновец-ха ха ха ха ха! Мизерник долен,боклук миризлив!
цитат

Добавете коментар

Защитен код Обнови