vbaeva-2

Съдът отказа да отстрани кмета на Асеновград

Съдът отказа да отстрани кмета на Асеновград д-р Емил Караиванов/49/ и главния архитект на общината Константин Атанасов /60/
От предоставените от прокуратурата документи липсват данни някой от двамата да е проявил поведение, с което да попречил на разследването, да са укривали писмени доказателства и да са оказвали влияние върху свидетели, мотивира решението си съдия Михаела Добрева.

По думите й в делото няма опора за твърденията на Окръжна прокуратура.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване в 3-дневен срок.

Не се чувствам виновен.

Това заяви пред Plovdiv-online кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов/49/ точно преди старта на съдебното заседание за отстраняването му от длъжност.

Ще продължа да изпълнявам задълженията си като кмет, убеден е градоначалникът.
Той не отговори на въпроса дали това е политическа поръчка срещу него.

Адвокат Красимир Алексиев, който защитава кмета на Асеновград, предостави на съдия Михаела Добрева договорите за почистване на шахти за периода 2015-2017 г. и 32 фактури за парите, които общината е превела на фирма Ерика корп.

12 от тях не са парафирани от д-р Емил Караиванов, обяви защитникът.

И трите договора, сключени от община Асеновград с фирма ерика корп са спечелени след обществени поръчки, изтъкна адвокат Алексиев.

По думите му обвинението срещу градоначалника за длъжностно присвояване в големи размери е неясно.
Кметът е подписал само част от фактурите, които са с вярно съдържание и са за плащане по съответния договор, мотивира се защитникът.
Той представи и заповед за отпуск на д-р Караиванов до 28-ми юни и друга, с която той назначава свой заместник за временно изпълняващ длъжността кмет.
От прокуратурата пък поискаха като доказателство да бъде приета снимка на шахта, която била донесена от бдителна гражданка малко преди заседанието.

И адвокат Алексиев и адвокат Найденов - защитник на главния архитект Константин Атанасов, възразиха срещу прилагането й към делото, защото от нея не става ясно къде се намира въпросната шахта - в Пловдив или Асеновград.

Тепърва ще разпитваме жената, която я донесе като свидетел, обявиха двамата обвинители Мария Тодорова и Георги Гешев.

Липсват обективни данни, че д-р Емил Караиванов може да попречи на разследването, категоричен бе адвокатът му Красимир Алексиев.

Не се считам за отговорен по повдигнатите ми обвинения, не съм и нямам намерение и занапред да възпрепятствам разследването, каза кметът на Асеновград пред съда.

Последно променена в Понеделник, 12 Юни 2017 17:30

Comments  

Живко-Митничара
+1 #1 Живко-Митничара 31-05-2017 15:16
А кой е виновен бе нещастник долен и инвалид мръсен Никито-Дявола ли е виновен дето откраднахте нашите пари идиоти долни повече няма да плащам данъци на тия крадци и ония кмета на Червен и той краде много
Quote
Орманов
+4 #2 Орманов 31-05-2017 16:00
Сега да арестуват другия кмет крадец Наско Игнатов заедно с Манол Генов откраднаха парите за водоснабдяванет о на село Червен исега всички селяни миришат на лайна смърт на комунизма
Quote
Г.М.
+5 #3 Г.М. 31-05-2017 17:25
Срам! Срам! Срам!
Quote
222
+5 #4 222 31-05-2017 20:21
сега главният архитект е на работа с кмета да избутат всички паметници на културата в община асеновград, давайте им пари белязани небелязани всичко върви по старому другари напред.
Quote

Добавете коментар