Продължава делото срещу зам.-кмета на Асеновград

Делото срещу зам.-кмета на Асеновград Димчо Темелков и неговите съучастници – 46-годишният шофьор на камион в КМД Ангел Чинчев и 49-годишния криминалист от РУ-Асеновград Иван Бойчев продължава в Окръжен съд - Пловдив във вторник. Срещу Темелков има 4 обвинения, повдигнати за престъпления, извършени по времето, когато бе началник на РУ – Асеновград.

Преди около три години той бе арестуван при зрелищна акция заедно с тогавашния началник на РУ - Първомай за това, че е помогнал на петима крадци да избегнат наказателно преследване и заповядал да ги освободят след като те били задържани. Освен това вещите, откраднати от тях, не били иззети, обясняват от обвинението.

Темелков е обвинен и в това, че на 29 август 2015 г., се съгласил да повлияе на разследващ полицай от Районното срещу обещана почерпка. Бившият полицейски началник поискал да бъде освободен арестант, срещу който се водело разследване.

Освен това според обвинението Темелков, като началник на полицейското управление е превишил правата си и в 16 случая не е регистрирал съобщения за извършени престъпления по подадени заявления в управлението. Не ги докладвал и в прокуратура в Асеновград, като или ги е прекратил, или изобщо не е завел досъдебни производства. Последиците от това са били повишаване на оценката му като ръководител на полицейската структура, кариерно израстване и получаване на поощрения и награди.

В предишното заседание по делото един от 76-те призовани свидетели - Шерефетин Ибрям, обясни как племенникът му бил хванат да кара лек автомобил без книжка.

В съдебната зала стана ясно, че ромът се обадил на Темелков, когото познавал от доста време и по думите му били "семейни приятели", и обещал да го почерпи.

По време на кръстосания разпит адвоката на бившия полицейски шеф попита свидетеля: За този случай почерпи ли г-н Темелков? Никога, отговори Ибрям. А после обясни, че тъй като двамата се познавали отдавна, от време на време се черпели с кафе и безалкохолно.

Познаваме се от улиците на Асеновград и от пазара, поясни Шерефетин и допълни, че Димчо Темелков познавал и четиримата му сина, които работели на площадка в Пловдив.

Ибрям разказа също за инцидент, при който са били задържани роми, набрали орехи, които той изкупил и продал на пазара.

За тях той също се обадил на Темелков да го помоли да не ги пускат от ареста, тъй като щял да представи разрешително за бране и продажба на орехи на другия ден. Въпреки това след месец берачите на орехи били осъдени условно. Делото се гледа по съкратената процедура, но с разпит на свидетели.

Темелков е предаден на съд и за това, че като длъжностно лице е отчел пред областната дирекция в официални документи по-малко от действителния брой сигнали за извършени престъпления.

Срещу Димчо Темелков са повдигнати обвинения в това, че:

I.На 14.08.2015 г. в Асеновград като полицейски орган – началник РУ „Полиция“ – Асеновград, е спомогнал на Г. Ш., М. Т., Н. М., В. М. и Г. Н., извършили престъпление по чл. 194 ал.1 от НК, да избегнат спрямо тях наказателно преследване, без да се е споразумял с тях, преди да са извършили самото престъпление /след като са били задържани от полицейски патрул, е наредил да бъдат освободени, като не са им отнети и придобитите чрез престъпление вещи/ - престъпление по чл. 294 ал.4 вр. с ал.1 от НК.

II.На 29.08.2015 г. в Асеновград е приел предложение от Ш. И. за дар – „да почерпи“, за да упражни влияние върху длъжностно лице – разследващ полицай М. С. от РУ „Полиция“ – Асеновград, във връзка със службата му – да освободи задържаното лице Н. Ю. от Асеновград – престъпление по чл. 304б ал.1 от НК.

III.През периода от 13.03.2014 г. до 13.07.2015 г. в Асеновград, при условията на продължавано престъпление, извършвайки деяния, които осъществяват поотделно един състав на едно и също престъпление, извършени са през непродължителни периоди от време, при една и съща обстановка и при еднородност на вината, при което последващите се явяват от обективна и субективна страна продължение на предшестващите, в качеството си на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение – началник на РУ „Полиция“ – Асеновград, не е изпълнил служебните си задължения и е превишил властта и правата си – като деянията е извършил с цел да набави за себе си облага – повишаване на оценката му като ръководител на РУ „Полиция“ – Асеновград при ОДМВР – Пловдив, кариерно израстване и получаване на поощрения и награди, и от деянията са могли да настъпят немаловажни вредни последици за МВР – уронване авторитета на МВР и намаляване на доверието към работата на органите на полицията – престъпление по чл. 282 ал.2 пр.2, вр. с ал.1 вр. с чл. 26 ал.1 от НК.

IV.В периода 24.01.2015 г. – 3.07.2015 г. в Асеновград, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице - РУ „Полиция“ – Асеновград, обл. Пловдив, в кръга на службата си е съставил официални документи – „Докладни записки за седмично планиране и отчитане на основните оперативни задачи, касаещи дейността на служителите на РУ „Полиция“ – Асеновград при ОД на МВР – Пловдив, в които удостоверил неверни обстоятелства, с цел да бъдат използвани тези документи като доказателство за тези обстоятелства пред ръководството на ОД на МВР – Пловдив – престъпление по чл. 311 ал.1 вр. с чл. 26 ал.1 от НК.

Срещу Ангел Чинчев е повдигнато обвинение в това, че на 14.09.2015 г. в Пловдив в качеството си на длъжностно лице – шофьор на товарен автомобил в „КМД“ ЕООД – Пловдив, противозаконно е присвоил чужди вещи – 20,960 литра дизелово гориво на стойност 46,12 лева, собственост на „КМД“ ЕООД – Пловдив, връчени в това му качество да ги пази и управлява – престъпление по чл. 201 във вр. с чл. 93 т.1 б. „Б“ от НК.

Срещу Иван Бойчев е повдигнато обвинение в това, че:

I.През периода от 1.03.2015 г. до 14.09.2015 г. в Пловдив и в Асеновград, като орган на властта – „разузнавач V степен в група „Противодействие на икономическата престъпност“ на сектор „Криминална полиция“ към РУ „Полиция“ – Асеновград при ОД на МВР – Пловдив, е пропуснал да изпълни своевременно длъжностите, които му налага службата, като не е започнал разследване при наличие на законови предпоставки за това с цел да избави другиго – Ангел Чинчев, от наказание за извършено престъпление – престъпление по чл. 288 от НК.

II.На 14.09.2015 г. в Пловдив, с цел да набави за себе си и за другиго – Ангел Чинчев, имотна облага е придобил и спомогнал да бъдат отчуждени чужди движими вещи – 20.96 литра дизелово гориво на стойност 46,12 лева, за които е знаел, че са придобити от Ангел Чинчев чрез престъпление – престъпление по чл. 215 ал.1 от НК.


Comments  

Киро-Бръснара
+1 #1 Киро-Бръснара 04-03-2019 15:37
Лихварите и пумярите на Асеновград са Румен Симеонов Демерджиев-Мунг ата,Таня Демерджиева-Мун говица,Светльо Руменов Демерджиев-Мунг ети,Албен Юнаков-Алчо,ман гала Танка,Петьо Митев,Стоян Михов-Старшинат а и дилъра на хероин за Стоево и Мулдава черния и миризлив Сабрито-Кюрда всичките са педали долни.
Quote
Киро-Бръснара
+1 #2 Киро-Бръснара 04-03-2019 15:38
Сабрито-Кюрда е дилър на хероин за Стоево и Мулдава
Quote
Факира
-1 #3 Факира 08-03-2019 13:43
Затвор за този боклук
Quote

Добавете коментар