ГЕРБ-Пловдив област почете загиналите за свободата

На 3-ти март, когато отбелязваме 141 години от Освобождението на България представители на ГЕРБ – Пловдив област отдадоха почит на героите, загинали за свободата, в различни общини от област Пловдив. Областният координатор Георги Мараджиев в народна носия чества Освобождението в Стамболийски. „Днес с чувство на дълбока благодарност и признателност си спомняме за знайните и незнайни български и чужди воини, борили се за свободата на България. Нека смирено се поклоним и отдадем почитта си пред всички, които приемат свободата за нещо свещено, а не са даденост, каза в словото си Георги Мараджиев.
Да почетат годишнината тук бяха областният ръководител на МГЕРБ Владимир Пильов заедно с представители на общинската организация на ГЕРБ - Стамболийски, водени от общинския ръководител и председател на Общинския съвет Стоян Богданов, общински съветници, както много граждани. Те запазиха минута мълчание и поднесоха цветя пред паметника на ген. Шувалов, освободил града. След церемонията присъстващите станаха свидетели на възстановката на паметните събития от 1878 година. След това представителите на ГЕРБ и много жители на Стамболийски се хванаха на кръшно хоро, с което подкрепиха инициативата „Пробуждане с хоро". Инициативата се провежда за четвърта поредна година. Целта е да се съхранят и предадат на поколенията българският дух и традиции.
Представителите на ГЕРБ - Карлово също почетоха героите, загинали за свободата на България. Тържественото отбелязване на Националния празник започна на площад „20 юли" с вдигане на националното знаме. След това те поднесоха цветя пред паметниците на ген. Карцов в Карлово и в селата Кърнаре и Христо Даново, Каравелово, Столетова.
Народният представител от ГЕРБ д-р Христо Грудев и представители на ГЕРБ- Асеновград- общински съветници и членове на структурите, присъстваха на панихида в храм ,,Св.Димитър" в памет на загиналите в Освободителната война воини и опълченци. В църковния двор се намира гробът на прапорщик Вишняков - загинал през 1878г. в бой със Сенклеристките бунтовници. Пред паметника на героя д-р Грудев и членовете на ГЕРБ- Асеновград положиха цветя и венец.
Общинската организация на ПП ГЕРБ Кричим начело с общинския ръководител Ангел Анев, членове и симпатизанти на ГЕРБ, също почетоха паметната дата – 3-ти март. Те присъстваха на литургията в храма „Свети свети Кузма и Дамян", след което сведоха глави в почит на всички, дали живота си за България. След това поднесоха венец пред паметника - символ на Освобождението, който се намира на площада пред църквата в Кричим.
ГЕРБ- Куклен – общинският ръководител Тодор Лозанов, организационният секретар Илия Димов, кметът на Куклен Мария Белчева, председателят на Общинския съвет Стефан Куцинов, членове на общинската организация и жители на общината също отдадоха почит на загиналите за свободата на България. Те присъстваха на церемонията пред паметника на загиналите във войните в центъра на града, където сведоха глави и поднесоха цветя и венци в памет на героите.
Народният представител от ГЕРБ Пловдив област Младен Шишков и общинската организация на ГЕРБ – Раковски също почетоха 141 годишнина от Освобождението на България. Те присъстваха на тържествената церемония пред паметника на загиналите раковчани във войните.
Организационният секретар на ЖГЕРБ Катя Алова и съветниците от ГЕРБ – Съединение, задено с кмета Атанас Балкански бяха официални гости на честването на Освобождението в Съединение. Церемонията започна пред паметника в центъра на града, където бяха издигнати знамената на Република България и на ЕС. След това цветя и венци бяха поднесени пред паметника на незнайния войн на ул."Трети март". След официалната церемония танцови състави и ученици от територията на община също подкрепиха инициативата „Пробуждане с хоро"! На 3 март, българи у нас и по света се хванаха на хоро, за да дадат началото на гражданската вълна „Българи за България"!

Последно променена в Неделя, 03 Март 2019 19:15

Comments  

Киро-Бръснара
0 #1 Киро-Бръснара 05-03-2019 07:35
Лихварите и пумярите на Асеновград са Румен Симеонов Демерджиев-Мунг ата,Таня Демерджиева-Мун говица,Светльо Руменов Демерджиев-Мунг ети,Албен Юнаков-Алчо,ман гала Танка,Петьо Митев,Стоян Михов-Старшинат а и дилъра на хероин за Стоево и Мулдава черния и миризлив Сабрито-Кюрда всичките са педали долни.
Quote
Киро-Бръснара
0 #2 Киро-Бръснара 05-03-2019 07:36
Сабрито-Кюрда е дилър на хероин за Стоево и Мулдава
Quote

Добавете коментар