vbaeva-2

Болен заседател отложи делото срещу зам.-кмета на Асеновград

Понеделник, 19 Ноември 2018 10:46 | | Печат | Е-мейл | 6 Коментирай

Болен заседател отложи делото срещу зам.-кмета на Асеновград Димчо Темелков. 76 свидетели бяха призовани в понеделник в Окръжен съд Пловдив. Срещу Темелков има 4 обвинения, повдигнати за престъпления, извършени по времето, когато Темелков е началник на РУ – Асеновград.

Точно преди три години той бе арестуван при зрелищна акция заедно с тогавашния началник на РУ-Първомай за това, че е помогнал на петима крадци да избегнат наказателно преследване и заповядал да ги освободят след като те били задържани. Освен това вещите, откраднати от тях, не били иззети, обясняват от обвинението.

Темелков е обвинен и в това, че на 29 август 2015 г., се съгласил да повлияе на разследващ полицай от Районното срещу обещана почерпка. Бившият полицейски началник поискал да бъде освободен арестант, срещу който се водело разследване.

Освен това според обвинението Темелков, като началник на полицейското управление е превишил правата си и в 16 случая не е регистрирал съобщения за извършени престъпления по подадени заявления в управлението. Не ги докладвал и в прокуратура в Асеновград, като или ги е прекратил, или изобщо не е завел досъдебни производства. Последиците от това са били повишаване на оценката му като ръководител на полицейската структура, кариерно израстване и получаване на поощрения и награди.

Темелков е предаден на съд и за това, че като длъжностно лице е отчел пред областната дирекция в официални документи по-малко от действителния брой сигнали за извършени престъпления.

На предишното заседание по делото през май делото срещу зам.-кмета и неговите съучастници – 46-годишният шофьор на камион в КМД Ангел Чинчев и 49-годишния криминалист от РУ-Асеновград Иван Бойчев, беше върнато на прокуратурата за отстраняване на съществени процесуални нарушения. Според защитниците имало разминаване между обстоятелствената част на документа и диспозитива му, което нарушавало правото на защита на подсъдимите. В диспозитива на обвинителния акт не било описано напълно в какво обвинява прокуратурата Темелков, докато в обстоятелствената част това е направено.

На разпоредителното заседание беше решено делото да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, без признаване на вина от подсъдимите. Адвокатите се отказаха от 35 свидетели от общо 128. Други 17 отпаднаха, тъй като им е било съобщено, че делото е прекратено. Те били и маловажни, така че страните се съгласиха с предложението на съдия Христо Симидчиев да не им бъдат пращани призовки за следващия път. Така за следващата дата – 19 ноември, ще бъдат призовани едва 76 свидетели и всички вещи лица, изготвили експертизите.

Последно променена в Петък, 23 Ноември 2018 14:03

Comments  

fakira
0 #1 fakira 17-11-2018 16:41
bokluk e temelkov
Quote
Теме
+1 #2 Теме 17-11-2018 16:47
Факири- макири педали грозни.
Quote
RAm4o
0 #3 RAm4o 17-11-2018 17:27
TEMELKOV PAZESHE KONTRABANDATA NA CIGARI NA IVAILO STOYANOV CHUKOV V ASENOVGRAD.PITA I TE TEMELKOV KOLKO PARI E VZIMAL ZA KONTRABANDATA NA CIGARI VSEKI MESEC SI PREBIRASHE ZAPLATKA.
Quote
Живко-Митничара
0 #4 Живко-Митничара 18-11-2018 16:38
Лихварите и пумярите на Асеновград са Румен Симеонов Демерджиев-Мунг ата,Таня Демерджиева-Мун говица,Светльо Руменов Демерджиев-Мунг ети,Албен Юнаков-Алчо,ман гала Танка,Петьо Митев,Стоян Михов-Старшинат а и дилъра на хероин за Стоево и Мулдава черния и миризлив циганин Сабрито-Кюрда всичките ще ги направят на сапун
Quote
Борето 11
+2 #5 Борето 11 20-11-2018 11:19
Само в Асеновград обвинён в 7 престьпления може да бьде назначен за зам. Кмет
Quote
Живко-Митничара
0 #6 Живко-Митничара 20-11-2018 11:35
Лихварите и пумярите на Асеновград са Румен Симеонов Демерджиев-Мунг ата,Таня Демерджиева-Мун говица,Светльо Руменов Демерджиев-Мунг ети,Албен Юнаков-Алчо,ман гала Танка,Петьо Митев,Стоян Михов-Старшинат а и дилъра на хероин за Стоево и Мулдава черния и миризлив циганин Сабрито-Кюрда всичките ще ги направят на сапун
Quote

Добавете коментар