vbaeva-2

Започва дезинфекцията срещу чумата

Днес беше проведена среща, на която бяха уточнени превантивните мерки, които се предприемат в областта за предотвратяване на разпространението на чума по животните. На срещата, която се състоя по инициатива на областния управител Здравко Димитров, присъстваше директорът на Областната дирекция по безопасност на храните – д-р Камен Янков, заместник областният управител Димитър Керин - председател на епизоотичната комисия към Областна администрация - Пловдив и експерти, а действията се координираха с екипи на АПИ, ОДМВР и РДГ.
От днес започва обеззаразяването на пътната инфраструктура в областта с дезинфекционния препарат „Виркон S". Ще бъде дезинфекциран района на АМ Тракия при разклона Цалапица – Белозем и пътищата между Карлово и Калофер, Първомай - Поповица и пътят за Асеновград. Ще бъдат дезинфекцирани и по-големите паркинги в Пловдив. Акцията по дезинфекцията на съответните места ще бъде проведена от екипи на АПИ, които разполагат със съответната техника.
В момента четири екипа от ОДБХ провеждат разяснителна кампания по места, която има за цел да обясни предприетите мерки за превенция, базирайки се на реалностите на сегашната епидемиологична ситуация, както и на опита от миналите на случаи на поява и борба с огнища на болести.
На входно-изходни артерии ще бъдат поставени и полицейски патрули, които ще следят за незаконно транспортиране на животни.
Ловните дружинки в областта също са инструктирани и обучени за вземане на проби от дивите животни при отстрел. Те са оборудвани с необходимите хладилни чанти, с които да пренасят пробите до лабораториите.
На 24 юли от 09.00 часа, в Областна администрация Пловдив ще бъде проведено съвещание на епизоотичната комисия, на което ще бъде докладвано за актуалната епизоотична обстановка в областта и ефекта от превантивните мерки за предотвратяване разпространението на болестта.

Последно променена в Петък, 20 Юли 2018 12:36

Comments  

Костов
0 #11 Костов 29-07-2018 10:25
Важно! Цитит от Костов:
Всички миризливи мигранти от Анадола да се явят утре в 12часа на стадиона. Ще ги дезинфекцират и изкъпят,защото умирисаха града тия резняци.
Quote
Бобъра
+1 #12 Бобъра 29-07-2018 12:02
Този скрит гей ,Кольо Костов,още ли е жив?Доноснк гнусен.
Quote
Бобъра
0 #13 Бобъра 29-07-2018 15:00
Аз съм миризлив мангал. Такъв съм се родил в Анадола, тъп и прост мигрант.Аз съм ГьотФерен и гладна въшка и миризлив педал.
Quote

Добавете коментар