vbaeva-2

Депутати от ГЕРБ област почистиха около Св. Петка

По идея на народния представител и общински ръководител на ГЕРБ-Асеновград д-р Христо Грудев беше направена акция за почистването на околността край манастира „Света Петка Мулдавска“.

В нея се включиха и народните представители от ГЕРБ-Пловдив област ген. Константин Попов, Запрян Янков, общински съветници и членове на ръководството на ГЕРБ – Асеновград, както и представители на ЖГЕРБ - Асеновград. Манастирът все още е в процес на възстановяване.

Преди години до основи изгоря източното крило, в което се помещаваха монашеските килии и библиотеката, в която се съхраняваха изключително ценни книги от 19 век. Светата обител край Асеновград е от 14-ти век, опожаряван е пет пъти.

За ремонта правителството на Бойко Борисов отпусна през 2017 година половин милион лева. За цялостното реконструиране на сградите обаче са нужни още около 1 мил. и 500 000 лева.

Към този момент изгорялото крило вече е възстановено в груб вид и в момента се извършват довършителни работи на покрива. Освен това има обещани пари от правителството, уточни д-р Грудев, с които да бъде доведена вода до манастира.

Трасето е 5 километра, но теренът е тежък. Народният представител добави, че водата е от голямо значение за святото място.

Ако я е имало преди години, пожарът нямаше да е така опустошителен.

Освен това представителите на ГЕРБ-Пловдив област ще направят предложение да бъдат отпуснати още средства за цялостната реконструкция на манастира.

Последно променена в Събота, 23 Юни 2018 17:04

Коментари  

Киро бръснара
+4 #1 Киро бръснара 10-06-2018 20:38
Браво!
цитат
Koko
+1 #2 Koko 10-06-2018 21:14
Лихварите на Асеновград са Румен Симеонов Демерджиев-Мунг ата,Таня Демерджиева-Мун говица,Светльо Руменов Демерджиев-Мунг ети,Албен Юнаков-Алчо,ман гала Танка,Петьо Митев,Стоян Михов-Старшинат а и дилъра на хероин за Стоево и Мулдава черния и миризлив циганин Сабрито-Кюрда все копелета мръсни ,прокаратурата да ги арестува веднага тия мишоци целия град плаче от тях.
цитат
Диндо миризливият
+1 #3 Диндо миризливият 10-06-2018 23:58
А къде е Силвия?
цитат
Живко Митничара
+1 #4 Живко Митничара 11-06-2018 13:12
Изчистете на Костов кокошарника на центара
Костов да се подмие ,да се готви мъжката проститутка Петарчо.... Ша ги праскам много яко двамата...
Колио Костов открадна парите на Чодела,кара без книжка и надрусан....
цитат
ок
+1 #5 ок 11-06-2018 13:22
Поздравления! Щом са се захванали, ще доведат работата до успешен край. Ще имаме действащ и красив манастир.
цитат
Диндо миризливият
0 #6 Диндо миризливият 11-06-2018 15:01
Живко митничара пише глупости за мъжът ми Кольо Костов. Костов е пич и умен и образован и красив, а Живко е мъжка проститутка и педал. Живко е импотентен от години и завижда на Кольо.
цитат

Добавете коментар

Защитен код Обнови