vbaeva-2

Главният архитект на Асеновград на съд за подкуп

Главният архитект на община Асеновград Константин Атанасов /60/ застава пред Окръжен съд Пловдив днес по дело за подкуп от 8 бона.

Според обвинението, през месец ноември 2016 г. в качеството си на длъжностно лице Атанасов е поискал от С.Б. от Асеновград, в качеството му на управител на банков офис,парична сума в размер на 10 000 лева и на 10 декември 2016 г. в Пловдив е приел дар в размер на 8 000 лева.

Парите са му били предадени от обвиняемия Митко З., за да извърши действия по служба - да съгласува Идеен проект за реконструкция и преустройство на бивш хотел в Асеновград в „многофункционална сграда със смесено предназначение".

Деянието е извършено с изнудване, посредством злоупотреба със служебното положение, като Атанасов е заявил на С.Б., че за да се одобри проекта, обвиняемият Митко З. трябва да бъде нает за консултант – престъпление по чл. 302 т.1 и т.2 във връзка с чл. 301 ал. 1 във връзка с чл.20 ал.2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Другият обвиняем по делото е 63-годишният Митко З.

Според обвинението, за времето от края на месец ноември 2016 г. до 10 декември 2016 г., в Асеновград и Пловдив, като помагач, той умишлено е улеснил обвиняемия Константин Атанасов, да приеме дар – парична сума в размер на 8 000 лева.

Помагачеството е осъществено с изготвяне на оферти от името на фирмата на Митко З. за консултантска дейност, както и на фактури с посочена банкова сметка, от която впоследствие е изтеглил, преведени от банката 8 000 лева и ги е предал на Константин Атанасов – престъпление по чл.302 т.1 и т.2 във връзка с чл. 301 ал.1 във връзка с чл. 20 ал. 4 във връзка ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото са били разпитани свидетели, назначени експертизи, иззети веществени доказателства и документи, и др.

Спрямо всеки един от обвиняемите Константин Атанасов и Митко З. е взета мярка за неотклонение „Гаранция" в размер на 5 000 лева и е наложена забрана да напускат пределите на България.


Коментари  

Чомбето
0 #1 Чомбето 28-03-2018 10:50
Лихварите на Асеновград са Румен Симеонов Демерджиев-Мунг ата,Таня Демерджиева-Мун говица,Светльо Руменов Демерджиев-Мунг ети,Албен Юнаков-Алчо,ман гала Танка,Петьо Митев,Стоян Михов-Старшинат а и дилъра на хероин за Стоево и Мулдава черния и миризлив циганин Сабрито-Кюрда все копелета мръсни
цитат
petarcho
+1 #2 petarcho 28-03-2018 13:36
Vsichki komunisti na snimkata sa kradci i sa za zatvora kakto Dindo i negovite rodnini cigani ot mahalata.
цитат

Добавете коментар

Защитен код Обнови