Среща при Зико за Околовръстното и Асеновградско

Областният управител Здравко Димитров свика редовна работна среща относно проектите за реконструкция на Асеновградско шосе и Околовръстния път на Пловдив. На срещата, която се проведе в Областна администрация – Пловдив, присъстваха представители на АПИ, „Пътпроект“ ЕООД, фирмата изпълнител на реконструкцията на Асеновградско шосе „ИСА – 2000“, ЕВН “Електроразпределение – Юг, КЕЦ Асеновград“, ОПУ – Пловдив, Напоителни системи – Пловдив, Кметовеи главни архитекти и експерти на общините Асеновград, Куклен, Марица, Пловдив и  Родопи и областна администрация.

На срещата бяха обсъдени техническите проблеми, които трябва да се решат, за да може проектите да бъдат завършени качествено и в срок.

Един от основните проблеми с трасето Пловдив – Асеновград е изграждането на локални платна и кръгови кръстовища, които не са включени в проекта, но които са необходими, за да се избегнат неудобствата за собствениците на имоти до шосето и да се намали трафикът по една от най-натоварените пътни артерии в региона.

Представиха се проектните разработки за две кръгови кръстовища – на Долни Воден и в началото на Асеновград – за околовръстния път, които са ангажимент на АПИ. Предстои възлагане и проектиране на локалните платна, което е ангажимент на трите общини. За да се реализират локалните платна е необходимо да се коригира отводнителния канал на Асеновград, който трябва да стане закрит, както и напоителния канал на Напоителни системи – Пловдив, които ще предложат начин за неговото коригиране и реконструкция. От ЕВН “Електроразпределение – Юг“ изтъкнаха, че имат проблем с проекта за електрозахранване на „Тракия икономическа зона“, чиято процедура по ЗОП в момента се обжалва в КЗК. Те изтъкнаха, че е изключително важно проектът им да стартира успоредно с реконструкцията на Асеновградско шосе, защото го пресича и полагането на тръби трябва да се извърши на един етап с ремонтните дейности по трасето, но решението на КЗК се бави вече половин година.

Най-важният проблем за решаване е кръговото на изхода на Пловдив. Там трябва да се доработи парцеларния план от община Пловдив и община  Родопи. Не по-малко проблеми съществуват и с проекта за удвояване на съществуващото околовръстно шосе, защото в района, през който трябва да минава трасето има над 20 инвестиционни намерения. Проектът се бави и поради жалба на екологичната оценка на проекта за удвояване на пътя от екологична неправителствена организация.

Към момента, пред проектантите имат сериозни проблеми, свързани с трасето, тъй като пресича съществуваща инфраструктура - жп линията на КЦМ, кръстовището на с. Първенец и с. Коматево и далекопроводите, които минават над трасето.

Областният управител назначи следваща среща, която ще се проведе идния вторник, 19.09.2017 г., за да бъдат докладвани мерките, които ще се предприемат за разрешаване на проблемите.

Последно променена в Вторник, 12 Септември 2017 17:12

Comments  

dindo
0 #1 dindo 13-09-2017 20:38
k.k.....
Quote
dindo
0 #2 dindo 13-09-2017 20:39
p.p
Quote
dindo
0 #3 dindo 13-09-2017 20:40
k.kostov bokluk = petar4o oligofren
Quote
dindo
0 #4 dindo 13-09-2017 20:41
elate da vi dam pari ...evra....dola ri....miski
Quote
dindo
0 #5 dindo 13-09-2017 20:42
utre davam kurban gladnici elate
Quote
петар4о
0 #6 петар4о 13-09-2017 20:46
еи грозно свине мрасно свине
Quote
петар4о
0 #7 петар4о 13-09-2017 20:48
утре те пребивам мрасно свине утре.........
Quote
Костов
0 #8 Костов 14-09-2017 10:11
Диндо е мъжка проститутка и гладна въшка. Тоя боклук пее на куките. Диндо е неграмотен и рови по кофите мизерника долен.Диндо е просто и беден,като цървул.
Quote

Добавете коментар